söndag 31 mars 2013

FO: Olle.

Jaha, då var denna klar då.
 
 
Mönster: Ett Dropsmönster, detta.
Storlek: Stickade storlek XL, men den är för stor...
Garn: Drops Lima, i två olika grå nyanser, samt naturvitt och svart.
Stickor: Knitpro nr 4,5 och 3, till halsringningen.
Svårighetsgrad: 3 av 5.  Alltså, inte så värst svårt egentligen, men jag behöver VERKLIGEN  öva på detta att sticka med flera färger. Jag är väldigt dålig på att hålla tråden så det blir jämt och fint, och så undrar jag var man gör av tråden på baksidan som inte stickas med just??? Jag har testat lite olika på denna tröja; sno garnet runt varandra på olika sätt, att inte göra något alls med det, att liksom "sticka runt" tråden som inte stickas med, osv. Men det enda jag tycker man får lite flyt med när man stickar, är att "sticka runt" tråden, men då tycker jag att den avvikande färgen lyser igenom när den ligger bakom. Hur gör man egentligen? Sen lyckades jag med att förskjuta mönstret vid något tillfälle, så att de första små svarta plupparna sitter mitt i den första vita "diamanten", men där ska den ju inte vara enligt mönstret. Nu spelade ju inte detta någon större roll i just detta mönster, och det var väl därför som jag inte upptäckte det förrän jag nästan var klar med mönsterstickningen. Det svåraste med denna tröja, var att man skulle göra den högre i nacken (den stickas nerifrån och upp, med raglanminskningar). Jag missade det helt och hållet, så min tröja är inte högre bak.
Nöjdhetsgrad: Detta är en 1:a av 5 möjliga. Notera att det inte finns några närbilder... Det är som sagt ganska ojämt stickat i mönsterpartiet, och jag har stickat den för stor (för lång, för bred och för stor i armhålorna så att säga, skulle ha gjort en L istället). Och så tycker jag att det är jättefult med de enfärgade partierna i raglanminskningarna. Dem hade jag inte noterat innan jag började sticka - nästa gång jag stickar en sån här tröja, ska det bli som en islandströja utan de där fula raglanremsorna!

   
I torsdags var jag och tjejerna i Göteborg och shoppade, och jag köpte mig en ny vårjacka (två storlekar mindre än förra årets! :-D)! Och när vi fotade förut, så upptäckte vi en tapper liten krokus i gräsmattan! Jag har hört att det finns risk för snö - men det skiter jag i, det lär inte bli långvarigt i vilket fall!


7 kommentarer:

 1. Supersnygg, i alla fall på håll. Fast jag är säker på att den är fin i närkamp också. =)
  Hoppas att du har en riktigt kreativ och glad påsk.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att din tröja är jättefin!
  Grattis till vårjacksinköp i mindre storlek :-)

  SvaraRadera
 3. Så synd att du inte är nöjd med den! På bilderna ser den i alla fall fantastisk ut.

  SvaraRadera
 4. Nämen jag rycker den ser jättefin ut men jag kan hålla med om raglanränderna , konstigt lösning tycker jag . du ser dom sagt ut nöjd ut iaf. Härliga vårbilder

  SvaraRadera
 5. På håll ser den ju iaf jättebra ut! Och härliga vårliga bilder! Go' känsla att köpa mindre storlekar än förra våren!

  SvaraRadera
 6. Trickset att sticka flerfärgs är att ha trådarna på var sida om om yttersta knogen på vänster pekfinger, liksom på ringfingret. Då blir det lättare att kontrollera sträckningen på båda garnerna.
  Ha den färg som dominerar innerst.
  Jag binder garnerna när det är fler än tre maskor av en färg. Hämta den färg som maskan ska stickas i underifrån. Ska man sticka med den dominerande färgen så för man stickan in under garnerna från höger och hämtar tillbaks garnet samma väg. Går med övning, jag lovar!
  Om du då har ett långt stycke av samma färg så fortsätt att hämta garnet på samma sätt tills nästa bindning. Då kan du sticka från rätt håll och har fått bindningen automatiskt. Dessutom blir garnerna inte snodda på det sättet.

  Bind aldrig mellan samma maskor på nästa varv, det är då den andra färgen tittar fram. Ha helst ytterligare en maska emellan.
  Om du binder mellan maska 3 och 4 på varv 1, så binder du INTE mellan maska 2 och 3, maska 3 och 4, maska 4 och 5 på nästa varv. Mellan maska 1 och 2 och mellan maska 5 och 6 går bra.

  Lycka till.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera