fredag 22 april 2011

FO: Tovade vantar

Så här roligt kan man ha en fredagkväll i april! Man sitter utomhus (!!!) i kortärmat (!!!), och testar en ny, rolig teknik, tills klockan är strax före 8 och bara njuter!
Sen kan man ju tycka att jag gör fel saker för årstiden, och det stämmer ju. Men det började med att jag för någon månad sen köpte Drops Alpacka Bouclé i förbifarten. Sen råkade jag tvätta mina senaste vantar som jag trodde var gjorda i superwashgarn (nackdelen med att sticka av restgarner), vilket de alltså inte var, och nu kan inte ens min tvååriga systerdotter ha dem. Eftersom jag nu lyckats ofrivilligt tova ett styck mössa, och två par vantar, kände jag att det var dags att göra det under lite mer ordnade former.

Och så har jag ju nålfiltat! Jösses var lätt och roligt det var! Det svåraste var att inte göra för mycket. Jag är ju en "less is more"-typ, men här hade jag kunnat fortsätta bara för att det var så roligt! Rekommenderas! (Nu undrar jag bara om man kan nålfilta på stickat som inte är tovat? Någon som vet?)

Garn: Drops Alpacka Bouclé, ca 3 nystan. (Jag virkade med dubbel tråd)
Virknål: Nr 8.
Ullen till hjärtat har jag köpt på Panduro tillsammans med nålarna att filta med.

6 kommentarer:

 1. Så fine de var. Det er jo veldig kjekt å ta frem nye votter til vinteren igjen og spesielt når de er så fine. :))

  SvaraRadera
 2. Väldigt snygga vantar....säkert varma och gosiga också.
  Jag valkar förhand med gammaldags tvättbräda för det är lätt att då ha kontroll över tovningen. Ingen aning om man kan nålfilta på stickat som inte är tovat.....om jag gissar skulle svaret vara nej, men som sagt, jag har egentligen ingen aning.

  SvaraRadera
 3. Roligt när misstag blir starten till nya kreativa idéer! Vantarna blev ju jättefina. Och att kunna sitta ute och njuta och handarbeta i april är ju ljuvligt!!

  Ha en fortsatt skön Påskhelg!

  SvaraRadera
 4. Vad fina dina vantar blev! Alltid roligt att prova nåt nytt eller hur ?

  Glada Påsken på dig förresten!

  SvaraRadera
 5. Snyggt snyggt snyggt! Och himla lyckat med nålfiltning! Har fuskat lite med det själv, filtat lite patetiska små figurer... Har precis kommit hem från en lite vårtur till Gotland. INGET stickat blev det, och det jag fick gjort, blev upprepat. Suck :-))))

  SvaraRadera
 6. Såklart kan du nålfilta fast ull på icke-tovade
  ull. Kruxet kan ju vara att det icke-tovade stickade underlaget är för tunt och det är risk att det går sönder. Prova på och var lite lätt på handen.
  kram Mia

  SvaraRadera