söndag 23 november 2014

FO; Glücksburg cowl!

Så var denna klar! Det var ren njutstickning hela vägen, i den meningen att det är ett behagligt garn, mönstret är lätt men man kan inte bara sticka på utan måste vara liiite uppmärksam i alla fall, och jag tycker att den är så himla fin!
Vi hittade en gigantisk kanin när vi skulle fotografera. Det är ett mysterium för oss varför den står där mitt på en parkering...
Mönster: Glücksburg cowl.
Garn: Drops Cotton Merino. Det gick åt ungefär 250 - 300 g, och jag stickade med två trådar.
Stickor: Rundsticka nr 7 (och 5,5 till avmaskningen - jag behöver ofta gå ner ett nr eller så vid avmaskningen...)
Svårighetsgrad: 1 av 5. Det svåraste var att sluta sticka när jag somnade... (ja, jag fortsatte alltså sticka trots att jag satt rakt upp och ner i soffan och somnade. Vilket innebar att jag fick sticka lite baklänges nästa gång jag plockade upp stickorna, för det där med att hålla koll på varven och räkna och så där, det funkade inte så bra just då...)
Nöjdhetsgrad: Detta är nog en 4:a av 5! Tycker att det väldigt effektfullt med den här typen av "lösa flätor", och till en halstub så här så är det en perfekt struktur. Och så länge man håller sig vaken, så är det ett toppen TV-projekt utan att bli för tråkigt att göra.

Jag kallade flätorna för "sanddynsflätor" i ett tidigare inlägg, och jag har inte hittat på det själv men tycker att det passar himla bra. Har försökt hitta vart jag läste det, har sett det på flera ställen, men jag har inte lyckats...

8 kommentarer:

 1. Den är så fin och vad bra hon passade i den färgen!!!

  SvaraRadera
 2. Och vad snabb du var , himla mysig verkar den vara att borra ner sig i .

  SvaraRadera
 3. Hahaha, härligt, har aldrig hört någon som somnar medan hen stickar... Det har ju hänt när jag nattade barnen när de var små att jag somnade och läste vidare, men sticka i sömnen... :)
  Vilken härlig cowl! Jättefin. Verkar vara ett härligt garn också.

  SvaraRadera
 4. Jättefin! men ha haha ha somnade du mitt i stickningen!?

  SvaraRadera
 5. Game of Thrones är definitivt värd att sträckläsas:)

  SvaraRadera
 6. Snygg! Förstår att du blev nöjd! / Annika

  SvaraRadera