lördag 22 juni 2013

Mormors!

Jag har ju inte visat dessa förut! Det är klänningar som min mormor stickade till min döttrar när de var sisådär drygt ett halvår gamla. Jag har ingen aning om vad det är för garn, men jag gissar på åtminstone blandning med akryl, om inte helt i akrylgarn. De är inte kli-iga över huvud taget, vilket ju också talar för akryl. Klänningarna är tvättade i tvättmaskin, inte särskilt många gånger för jag har varit rädd om dem, men en eller kanske ett par gånger i alla fall.
 
Den här rosa-vita fick min yngsta dotter, typ 1996 då. Den har knappar i ryggen på överdelen, i form av vita plasthjärtan.
 

Och till klänningen hör även en kofta! Koftan är något mer använd än klänningen, men är ändå väldigt välbehållen. Till denna fabulösa ensemble hörde även en liten solhatt med brätte i samma mönster som i kjoldelen. I stuket var den mest som en fiskehatt dock, lite "hängig" liksom. Tyvärr hittar jag inte hatten nu. Men dottern var söt som en karamell i den!


Äldsta dottern fick denna gula solklänning, hon är ett sommarbarn (lillasyster är ett vinterbarn). Året måste ju vara 1992. Även denna klänning har plastknappar i ryggen baktill, ljusblåa med blommor på. Jag tror att det är jag som har valt knapparna och satt dit dem, och idag undrar jag hur jag tänkte, för på båda klänningarna är det såna där knappar som sys fast i en pigg liksom på baksidan. De kan ju inte ha varit bekväma att ligga på, vilket ju bebisar mellan 0,5 och 1,5 år ofta gör... Jag får se till att byta ut dom innan det blir aktuellt att använda klänningarna igen!


Och så här såg de ut i klänningarna, mina fina flickor! 
Och här är lilla mormor med Ella! Tror det är en av de sista bilderna jag har på henne. 

3 kommentarer:

 1. Så söta :)) Va`rädd om dom ( det förstår jag i och för sig att du är)!
  Ha`en skön söndagkväll!

  SvaraRadera
 2. Va roligt att ha kvar , ett stycke familjehistoria , kul att få se. Ha det gott !

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fina och söta! Ahaa var din sticklust kommer ifrån. :-))

  SvaraRadera