onsdag 20 februari 2013

Nu blir det vantar!

Jag har gjort en del vantar i vinter, och nu blir det nästan lite oplanerat ännu några par, av typen nedan. Bilderna visar alltså de jag gjort tidigare i detta stuk, och nu kör jag lite löpande bandprincip för att få till några par till!

Det är nämligen så, att min kompis som fick de svarta vantarna, en dag frågade om hennes kollegor kunde få beställa vantar av mig... Det tyckte jag var himla roligt! Nu svarade jag i och för sig nej - jag känner ju mig själv, och vet att jag måste göra saker och ting på lust! Och det finns väl inget som dödar lusten som när man har krav på sig, i alla fall är det så för mig.

Men jag sa att jag gärna tog emot tips på hur de skulle kunna se ut, och så kan jag ha det i bakhuvudet, om lusten slår till igen! Och det gjorde den ju faktisk, nu har jag jätteskoj när jag sitter här och virkar vantar för tovning!

 
 

För övrigt så håller jag verkligen på att försmäkta av den här förbaskade årstiden. Kan det aldrig ta slut någon gång... Att promenera till jobbet varierar mellan att vada i slask upp till fotknölarna, till att tassa fram på värsta isbanan, gärna alldeles rugglig och ojämn och alldeles livsfarlig efter att slasket från  häromdagen har frusit med fotspår och cykelspår och allt. Nu är jag less! Våren brukar vara jobbig tycker jag, men nu känns det som om det har varit jobbigt ett bra tag och att det dessutom är ett bra tag kvar tills man kan dra en lättnadens suck. Näää, jag ä´int´bitter!

3 kommentarer:

  1. Dina vantar ser Jättefina ut. Håll ut snart så droppar det från taken och knastrar av grus under fötterna men jag håller med det är tufft nu. Fast idag tittade solen fram , den gör stor skillnad ! Om det ska vara vinter kan väl ändå solen vara framme

    SvaraRadera
  2. Finfina vantar! Och det där med att sticka på beställning, det är svårt... Det är smickrande, men som du säger så tar det lite död på lusten. Jag svarar oftast nej på beställningsstickningar, det är bara syskonbarnet som jag inte kan motstå.
    Här är en till som inte gillar årstiden, huu...

    SvaraRadera