måndag 28 januari 2013

Det går framåt...

... men det går ganska sakta. Det är meditativ stickning detta, samma två varv upprepas hela tiden. Eftersom jag fick åka hem från jobbet på grund av hantverkare i min källare, så hann jag till och med att fota lite hastigt i en solglimt som svischade förbi! Jag tror det blir en varm och en sval sida på den här filten... Ena sidan är mer slät, och andra sidan är bubblig.

Den varma sidan?

Den svala sidan?
För övrigt så har jag återigen konstaterat att jag avskyr januari. Det är grått och trist och slaskigt och jävligt och blä i största allmänhet. Jag menar, på bilderna ovan lyste solen in på stickningen, men ÄNDÅ syns det inte att den faktiskt är pistagegrön. Allt är bara som ett utsmetat gråfilter. Januari är för mig en eländes transportsträcka, jag skulle inte sakna denna månad för en sekund om den rationaliserades bort. Eller, alternativt så skulle jag kunna tänka mig att få gå i idé under januari och typ första veckan i februari, det skulle också kunna funka.

Så, om ni inte hör något mer från mig under några veckor framöver, så vet ni varför!

7 kommentarer:

 1. Skönstickning! Får det månaden att gå fortare? Här är jag också less - det kan gott få bli vår nu. =)

  SvaraRadera
 2. ÅÅåå, vad jag håller med!

  SvaraRadera
 3. Lyckoost dej, du har ju din skitmånad januari snart avklarad....själv hatar jag mars så jag har mitt elände framför mig.
  Då har jag bitit ihop hela januari...hela februari och så kommer det en ännu jobbigare månad. ena dagen sol och man blir glad och tror på våren och nästa dag snöblandat regn och man är på botten igen... då har man liksom ingen ork kvar längre att låtsas att det är OK.
  DÅ vill jag stanna hemma och sticka och kolla på film...hela månaden.
  Mysig filt !

  SvaraRadera
 4. Å, tack snällaste du för din komm och hjälp! Nu är jag med igen =)

  SvaraRadera
 5. Ja det var verkligen en mysig filt , håller också med om att januari är jobbig .Det är bara grått och kallt ....men snart så:-) då kommer det väl lite bilder på himlen .

  SvaraRadera
 6. Det gäller att passa på att fota i det lilla dagsljus som finns... Men denna kommer nog bli toppen när den är färdig, och långsam meditativ stickning är ju inte alltid helt fel! :)

  SvaraRadera
 7. SIcken smart filt! Och på materialvalet låter det verkligen som att den kan bli riktigt, riktigt härlig!

  Som det januaribarn jag är så burkar just januari kunna fyllas ut med lite tårtkalas och tulpanbuketter och därmed bli helt ok - men ja, jag förstår hur du menar... ;)

  SvaraRadera