söndag 7 februari 2010

Garn, garn, garn...

(Först och främst ber jag om ursäkt för själva bilden - den är hastigt och slarvigt hopsatt i Paint!!! Jag ser verligen fram emot att få ordning på min nya dator så jag kan fixa ett bra, gratis, bildredigeringsprogram...)

Jag har som sagt var shoppat garn, och när man gör det lite pö om pö, märker man inte så fort vad man samlar på sig... Det var först när jag började plocka lite bland garnerna som jag upptäckte vad mycket det var (jämfört med vad jag trodde).

I alla fall, högst upp till vänster är det mina bebisfiltar och jag köpte alltså garn till kanterna - och det blev inte alls som jag trott, det blev istället lila, mörkt och ljust lila. Och kanske ska jag även ha lite turkos och vitt till, men det hade jag redan hemma.

Högst upp till höger, ligger det nya alpackagarnet i härligt vårig ljusturkos! Känns som om det kan bli något randigt av det, fast jag har inte bestämt vad än, och vilken färg jag vill ha intill... Kanske får jag köpa lite till av det gulgröna, det skulle bli fint. (De andra färgerna hade jag som sagt innan.)

I mitten till vänster är det Eskimo, men om det är en brungrå, eller en gråbrun färg kan jag inte avgöra - men det är samma färg som i mitt lilla tovningsprojekt, och är alltså menat att bli en likadan mössa som tovningsprojektet var från början... Fast något mer välsittande då. :-)

Mitten/höger, är ett mer än vanligt impulsköp, jag var bara tvungen att köpa det för det liksom "talade" till mig. Det ska bli strupor av det så klart, om det räcker både till min yngsta och till min yngste brorson. Det är en ny bekantskap för mig, detta garn.

Längst ner till vänster, ligger ännu ett helt okänt garn för mig, köptes till min äldsta dotter som i förbigående nämnt att hon ville sticka en turkos eller svart, tjock krage/halsduk. När hon fick garnet hade hon dock ingen aning om att hon sagt det, så vi får väl se om det blir hon eller jag som gör något med det

Och längst ner till höger, Järbos Raggi, som jag ev ska göra något västliknande i, utan något direkt mönster. Jag hittar inget som är precis som jag vill ha det, så jag tror att jag ska försöka mig på att ta något basmönster och se om jag kan göra om det så det blir som jag vill... Men det känns lite läskigt, så det måste nog mogna lite till innan det blir verklighet. Jag är ju egentligen sån att jag "måste" ha ett mönster att sticka efter!

Men tro nu inte att jag stickar med några av dessa garner! (inte ens med bebisfilten för tillfället, fast det är vad jag borde göra!) Nej, istället håller jag på att testa att göra såna här (mönster kommer härifrån), men jag måste justera lite för att det ska passa mina breda ank-fötter...

Och om ett par timmar ska jag göra något som förhoppningsvis blir jätteroligt - jag ska börja på drejkurs, keramik alltså! Testade det när jag var liten och tyckte det var jättekul, och nu är det dags att se om det fortfarande är roligt! Ska bli väldigt spännande! :-D
Hej hopp!

1 kommentar:

  1. Ja du, garnförrådet har en förmåga att bygga på sig ganska sanbbt ibland... delvis kanske för att det går fortare att köpa ett nystan än att hinna sticka upp det?

    Keramik och drejning är kanonkul - hoppas att du kommer att trivas med kursen!

    SvaraRadera