onsdag 6 januari 2010

Oouupps!


Se här vad jag har gjort! :-D Fantastiskt va?! En liten "knut-mössa", minsann.

Nä, så är det ju inte förstås. En gång hade jag en jättehärlig mössa, som jag stickade alldeles efter att jag började sticka igen, så den var ganska löst stickad. Den där mössan var dock lite farlig, och fick mig för något år sen att både vricka foten och få en stukad axel under en promenad... (en helt sinnessjuk historia, som än idag får min äldsta dotter att kikna av skratt). I alla fall, mössan har liksom fortsatt att växa, och nyligen kände jag att nu går det inte längre, jag får göra något åt det eller helt enkelt sluta använda den, innan jag VERKLIGEN blir skadad.

Så jag slängde in den i tvättmaskinen tillsamman med ett par småmattor, för en stilla tovning. Körde på 40 grader och tänkte att blir den lite för mycket krympt, så kan jag nog dra ut den till lagom storlek. Och det hade nog funkat finfint, om inte maken kommit förbi och sett att tvätten visst var klar och hängde upp mattorna på tork. Och eftersom han är en sådan huslig karl, slängde han in en ny maskin och körde igång. Vad han inte såg, var att mössan låg kvar i maskinen. Och efter två tvättar på raken, såg mössan ut så här... Hm.

Det här är ett av de roligaste plagg jag någonsin haft, så mycket skratt som den har gett mig! Jag måste helt klart göra en ny och hoppas att den blir lika rolig (fast helst utan att jag eller någon annan för den delen, får ont! :-D)

5 kommentarer:

 1. Åh vilken ljuvlig historia, du förgyllde min morgon, tack! Ett gott skratt är absolut bästa medicinen för sega förmiddagar. Jag ser dig framför mig snubblande och famlande med mössan nedhasad framför ögonen...hihihi! Nu kan du använda den lilla kluten till en utmärkt liten kruka för små sticktillbehör istället. Bara att sticka nålar och annat vasst rakt i den som en nåldyna. Jag gjorde nämligen samma misstag med en fin inkaluva - som nu fungerar som ovanstående typiskt-bra-att-ha-korg.

  SvaraRadera
 2. Hihi, kul med stickat som skänker så mycket skratt, kanske inte lika roligt med stukad fot och axel dock ;-)
  Tänk att en liten tvätt kan förvandla en jätte till en dvärg!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Så det kan gå ibland! :-)
  Men du, lite stoppning och en botten på den där och du har en klockren (och stor) nåldyna!

  Har lagt till en länk ang. silverpasta/silverlera nu (det är i princip samma sak fast i olika konsistens = silver, vatten och nåt bildmedel)

  SvaraRadera
 4. Så flott at en lue kan ha så mye humor i seg! Og flott at du ikke fikk spader når den hadde krympet, men kunne le av det hele! hyggelig blogg!

  SvaraRadera