lördag 20 februari 2010

Insnöade

Här vräker snön ner och det har den gjord i drygt ett dygn nu, så idag kommer vi ingenstans. Vad gör man då, jo att baka semlor är väl ett helt ok tidsfördriv! Så nu har här bakats bullar, gjorts fyllning, vispats grädde, och framför allt ÄTITS SEMLOR!!! Första för i år, för mig i alla fall, och förmodligen sista med för eg är jag inte så förtjust i semlor... ;-D

Jag kämpar på med bebisfiltarna, kämpandet består i att jag har svårt att motivera mig lite för nu är det bara transportsträcka. Jag har drygt 15 cm kvar på nr 2, så det är eg inte så mycket kvar, men... Jag märker att jag söker anledningar för att göra annat, som igår när vi myste lite med nötter bland annat, och då kan man ju definitivt inte sticka på bebisfiltar, tänk om de små knytena är allergiska! Alltså, var jag tvungen att ta någon annan stickning istället då förstås...

Det blev en test av Novisen handarbetars smarta tå-upplägg. Och det är verkligen jättesmart! Om jag nu bara kan få till en bra häl också, så ska jag alltid sticka åt det här hållet i fortsättningen! :-)

Jag stickar i mitt Sandnäsgarn, det är lite strävt och hårt tycker jag - alltså precis så som jag ville ha det, tänkte att jag ska filta till dem lite, lite grann sen. Det blir de allra goaste innestrumporna så!

Ha det gott, hälsar Blenda

6 kommentarer:

 1. känner verkligen igen mig med motivationen och kämpandet. håller också på med en bebisfilt som skulle varit klar för länge sedan. hoppas lite mellanstickning funkar för dig!

  SvaraRadera
 2. Spännande med bebisfiltar, det är lite extra att sticka till små människor tycker jag. Hoppas vi får se bilder när de är klara! Snart har jag mina namnband hos mej, får väl liksom du fundera över hur man skall sy fast dem. Hade tänkte UTANPÅ, göra det till en grej att det sitter "mitt" märke på grejorna. Odd Molly släng dej i väggen, liksom! :-)

  SvaraRadera
 3. Fler och fler säger att det är bra att börja sockorna i tån. Vad har du för mönster? Skulle vara intressant att läsa.

  SvaraRadera
 4. Vilken härlig blogg, din entusiasm smittar.
  Lägger upp dig sim inspirationsblogg, och kommer åter!

  SvaraRadera
 5. Så kul att du gillar mitt sätt att börja sockor! Jag rekommenderar varmt dödergöks häl, som stickar i efteråt. Låter läskigt och svårt men är så enkelt och smart när man väl testat. Skönt att kunna sticka sockan i en "tub" och göra pillret sen :)

  SvaraRadera