lördag 23 november 2013

Kant nr 2.

 
Detta är andra försöket, och jag vet inte riktigt än om det är så här det ska vara, eller om det blir en ny kant. Första försöket var med två trådar svart Lace, i mosstickning, men det fungerade inte alls. Det blev för tunt och fischligt (dialekt?), så det repades upp fort som bara den. Försök nr 2 är i två trådar Lace, och en tråd alpaca! Det som gör att det är tveksamt, är att den nästan blev lite volangig. (Ska det vara volang, så ska det nog vara mycket MER volang!)

 
Detta är "sidsömmen", gjorde en fläta bara för skoj skull. Den syns inte så himla mycket pga luddigt garn, men vad gör det. Jag tycker i alla fall hemskt mycket om garn-kombon! Och Kid-Silken är jag helt förälskad i, vilket garn! Är ju supertunt, men fyller fruktansvärt bra.


Är det kanske här jag ska använda mitt peacemärke måntro? Får se hur det blir när jag har gjort armarna, ska bli spännande, det vet man aldrig innan hur de blir!

För övrigt sitter jag och smuttar på Vinfabrikens Äppelglögg (Så vansinnigt god! Smakar juligt åt ciderhållet, fast lagom söt), och är himla nöjd över att hela huset luktar av nybakat bröd. Det blev två sorter, på en jäst, ett Fantastiskt bröd, och ett freestylat av Foccacia-typ, tror jag man kan säga. Båda görs enligt devisen "ju enklare, desto bättre", och innebär ingen knådning alls och därför knappt heller någon städning efteråt! Bara att gegga ihop, och så låta det sköta sig självt tills man lägger upp det på plåt (ja, just det, jag gör ju inte som i receptet, utan jag skopar bara upp det med en slickepott i lagom klumpar och så sjuss in i ugnen! Och jag brukar byta ut eller blanda mjölsorterna också, idag blev det rågsikt, ekologiskt vetemjöl special och krossade linfrön. Gott!)

7 kommentarer:

 1. Jädrar så snyggt det blir, och peace märket är ju bara wow

  SvaraRadera
 2. Åhhh... så snyggt!!!! Älskar både färg och modell :) Jag tycker att kanten är precis lagom volangig.

  SvaraRadera
 3. Fint blir det!

  Fischligt säger vi inte där jag kommerifrån, men fersligt. Det är nog samma, jag förstår precis vad du menar. Ingen vill väl ha en ferslig kant.

  Ha en trevlig söndag!

  SvaraRadera
 4. Ååh vad snygg! Behåll kanten och sy på märket - basta (capich). =) Gör du mönster till den?

  SvaraRadera
 5. Verkar som om det där peace-märket var gjort för din fina på-G-tröja! Faktiskt! :-)) Är såååå impad av ditt frilansande (har nämnt det någon gång förut...)! Det är ju det som egentligen är kreativt skapande. Jag gör aldrig så, utan måste följa ett mönster till nästan punkt och pricka. Och om min alster inte blir som i beskrivningen, så blir det "fel". Har väldigt svårt att bestämma mig för om det blir snyggt om jag hittar på själv. Mognadsfråga antagligen! :-)))) För den här fina tröjan du har på G, den blir ju DIN och unik! :-))))
  Sitter fast i ytterligare en lussebulledeg idag, dubbelsats, totalt 160 kusar bakade under helgen. Aporna inhalerar banne mig lussebullar, så kusarna kommer att vara slut till 1:a advent ändå, jag är helt övertygad. Stora apor äter mycket mat alltså. Sengångaren föreslog att vi skulle koka någon typ av stärkelsesoppa, typ tapetklister, och grunda med innan vanlig middag. Så att de inte äter 35 köttbullar var. Kanske kan vara en ide´?
  Ha en fin söndag!
  :-))))

  SvaraRadera
 6. Hej snyggt, håller med Frisky frog!

  SvaraRadera
 7. Snyggt blir det! Jättefint med lace och kidsilk och jag gillar din avslutningskant jättemycket! Grått, eller ljussvart som vi säger hemma hos mig, är aldrig fel!

  SvaraRadera