lördag 9 november 2013

Jag är inne i en grå period!

Den senaste veckan har jag köpt mig ett par tröjor, båda i grå toner. Och nu har jag börjat med en grå stickning också.
 

Länge har jag haft en påse med Kid-silk och Lace liggandes, planen var från början en randig tröja i olika material och toner, tror jag. Jag har sen haft lite olika ideer för det där garnet, men ingen tillräckligt bra för att jag skulle köra igång med det.

Nu har jag i alla fall gjort det, och planen den här gången är en vanlig simpel tröja, med raglan och stickad uppifrån och ner.

 
När man blandar de två färgerna (svart och duvgrått), så blir det en härlig grafitgrå ungefär. Och jag gillar att det blir lite liv i färgen, den är inte solid liksom. Jag har fått börja om en gång redan, för jag fick ett gigantiskt hjärnsläpp och gjorde tröjan med ungefär hälften av de maskor som jag behövde. Och nu har jag precis repat upp sisådär en 6-7 cm, för jag upptäckte att jag fått ännu ett hjärnsläpp och helt plötsligt börjat öka för raglan på varje varv, i stället för på vartannat. Men annars går det bra! Det blir en härligt fluffig känsla i materialtet, och det är trevligt att sticka med!

Och detta är också första testet av mina nya Cubixstickor! Än så länge är jag nöjd, det känns ingen större skillnad mot mina vanliga Knitpro i trä, som ju är mina favvostickor. Lite så klart, de här är ju fyrkantiga i stället för runda. Möjligtvis att jag reagerade på att hålet i den ena kabeln (som man använder för att låsa fast kabeln vid själva tipparna), inte kändes riktigt färdigborrat eller vad man ska säga, det gick i alla fall trögt att sticka in "låspinnen" från ena hållet.

För övrigt har jag och ena dottern och hennes pojkvän varit på julmarknad idag, i hällande ösregn! Tyckte rätt synd om de stackars nasarna som stod utomhus... Det regnade mycket när vi kom, men sen ökade det. Men det var rätt mysigt ändå - det var de rätta lukterna, dvs granris, vedbrasor och glögg! Vi köpte marknadsgodis, blåbärssaft, sylt på aronia bland annat, den är jag nyfiken på, och så givetvis chokladhonung! Och dottern köpte godsaker till far sin, som han ska få imorgon. Det fanns som vanligt även lite hantverk, men mest är det mat på den här marknaden.

Och nu sitter jag i soffan och bloggar, har just tänt en brasa, och medans jag väntar på att maten ska bli klar, så ska jag fortsätta att plocka upp maskor i stickningen... Jag har det rätt gott faktiskt!

6 kommentarer:

 1. Mohahahahahah, ett sådant där gigantiskt hjärnsläpp då man får skopa upp halva hjärnan från köksgolvet för att den liksom rann ut? :-))))
  Är sjuuuukt avis på din brasa, för jag har ingen, men behöver en. Är en sådan där människa som fryser jämt jämt jämt. Speciellt nu på vintern. Det regnade här idag med, blev genomsur då jag och Sengångaren tog en tur på stan. Hade tänkt mig en fika i lugn och ro, men jag bor i Sveriges mest anala stad, så jag lyckades irritera mig på två gamla gubbar på caféet, så det hade varit bättre om jag köpt/bakat fika och fikat hemma. Morr.
  Är rätt trött faktiskt, dessutom skall jag jobba och försöka rädda världen imorgon. Rent vetenskapligt är det en rätt intressant fråga som skall lösas (fort), men de personer som är inblandade är så lagom roliga. En av dem är den elakaste och otäckaste människa jag någonsin träffat. Så det drar ned en lite och odlar ångestbollen i magen... Men nu är det lördagskväll! Ha det så gott framför brasan!
  :-)))) Kram!

  SvaraRadera
 2. Visst är det mysigt med brasa. Vi sa så sent som idag att det är vår bästa investering ever.
  Jag är lite avundsjuk på din skiss. Att aldrig jag gör såna själv... Garnet är superfint!

  SvaraRadera
 3. Det låter fint att blanda sådär precis som du säger så blir färgen inte solid. ursöt björmössa ! Här står det still på stickfronten har i princip stigit upp från sängen då det var 70 talsfest igår / natt ....får väl komma igen i veckan....

  SvaraRadera
 4. kid silk och lace låter som en underbar blandning! det skall bli kul att se hur den blir när den är färdig:)

  SvaraRadera
 5. Grått verkar vara väldigt trendigt just nu, överallt ser man "Fifty shades of grey" tycker jag :-)
  Lycka till med din tröja!

  SvaraRadera
 6. Grått är en bra färg, passar till det mesta och mer praktiskt ur fläcksynpunkt än svart, så ett bra val!

  Trist med alla hjärnsläpp, men oj vad duktig du är, som orkar repa upp och börja om, det är nog mer tålamodskrävande än en bohuskofta det :)

  SvaraRadera