lördag 12 oktober 2013

Grönt blir det nu!


Jag behöver en grön sjal nu! Så det blir en Girl's Best Friend igen, tyckte att den var så rolig att sticka sist, och som tur är, den är lika rolig denna gång! Ser nu på bilden, att jag slutade sticka mitt i varvet igår kväll - jag var så sjukt trött så jag gick och lade mig jättetidigt vilket verkligen inte är brukligt på en fredag...

Innan jag gick in i dimman igår kväll, hann jag i alla fall med att betala de nya stickor jag beställt! Det är ett set med Knitpro, och jag kan knappt vänta tills de kommer! Att jag äntligen fick tummen ur och beställde, var för att de enda stickor jag hade i storlek 5, som jag stickar den gröna sjalen med, var i Knitpro's akryl, eller plast eller vad det nu är. De är i alla fall vidriga, och jag tror inte ens att jag ska spara dem som reservstickor, så illa tycker jag om dem! Till och med familjen reagerar på dem, för de gnisslar mot garnet... Brrrr!

 
Så här ser det ut i mitt äppelträd just nu. (Och himlen är helt galet blå idag!)
 

Och så här ser det ut på marken nedanför! Det finns ingenstans att sätta ner fötterna i den här delen av trädgården. Vi har haft så vansinnigt mycket äpplen i år, att det liknar inget! Och jag får så himla dåligt samvete över att vi inte tar vara på det. Äpplena är ganska syrliga, vilket innebär att de passar jättebra till äppelkakor och paj och liknande, och det gillar vi ju. Men det finns ju trots allt en gräns för hur mycket paj och kaka man kan äta, och vår frys klarar definitivt inte av att härbärgera ens en bråkdel av allt detta. Man skulle förmodligen kunna göra gott mos av dem, men det har inte riktigt blivit tid till det. Och att äta dem som de är, nä, det är de för syrliga för och dessutom så blir jag allergisk om jag äter för mycket färska äpplen (tillagade går bra). Och de är "lättstötta", blir lätt märken i dem, så man måste nog helt enkelt göra något med dem...

8 kommentarer:

 1. Fy för gnisselstickor!
  Härligt äppelhav, det måste dofta gott!

  SvaraRadera
 2. Jag skivar mina nedfallna äpplen tunt och torkar dem i ugnen på strax under 100 grader. Blir jättebra och håller i evigheter om de får ligga luftigt i en kakburk eller papperspåsar (typ godispåsar). Perfekta som bil-godis vid långfärder eller som snacks i handväskan att ta till när tåget är försenat :)
  Funkar med alla sorters äpplen, men särskilt bra med syrliga sorter.

  SvaraRadera
 3. Jisses vilken fin himmel.. och träd.. och sjal =)

  SvaraRadera
 4. Ja just det där med att det luktar äpple i trädgården gillar jag :-) en grön sjal är himla snyggt det piggar upp till alla svarta Jakob man har ......

  SvaraRadera
 5. Sjalen ser jättefin ut. Kul med knitpro set, jag har ett set med rundstickor från dem som är helt underbara. Trästickor som jag tycker är jättesköna att sticka med.

  SvaraRadera
 6. Lycka till med gröna sjalen!
  Jag gör inget annat än bakar (och äter!) äpplepaj och äpplekaka just nu känns det som. Alla halvdana äpplen får svågern till sina höns men hur mycket jag än plockar märks det inte under våra träd, det måste vara ett riktigt äppleår i år!!
  Jag gjorde t o m ett litet utrop på Facebook och bad min bekantskapskrets komma och hämta äpplen, blev av med en kasse iaf... :-)

  SvaraRadera
 7. Tack!
  Ja, vi hade en jättefin helg!
  Så härligt det ser ut med alla äpplen!

  SvaraRadera
 8. Men, men! Jag som precis köpte Spectra på ICAMAXI! Tänkte att de såg ju kul ut, köpte visserligen bara två par, men om de är helt värdelösa, suck. Man kan inte tänka sig att det där gnisselljudet är lite lugnande, tänk vågor som slår mot stranden, elden som sprakar i brasan? Inte? :-)))
  Vi har ingen trädgård, men har ändå ätit svenska äpplen i form av äppelkaka, så att det snart sprutar ut ur mina öron. Men vad gott det är, äppelkaka på svenska äpplen. Lite som svenska jordgubbar, de är bäst.
  Skall bli roligt att se sjalen när den är klar. Fin färg, en gladfärg! Jag behöver något lätt, som inte kräver någonting av min hjärna, när jag väl blir klar med min brors j-a mössa (jag avlider snart vad trist den är). För nu är min hjärna hösttrött. Igår glömde jag bort min yngste apa på fritids i 1.5 timmar. Kom alltså 1.5 timmar för sent. OCH missade att de sökt mig på mobilen (de hade dock inte ringt Sengångaren, Vän av Ordning undrar VARFÖR?)... Det blir bullar till personalen på måndag! :-)))
  Ha en fin helg! Kram!!
  PS Du har helt rätt om SD osv. Och detta med feminism, egentligen handlar allt bara om de mänskliga rättigheterna. Om alla ställde på dem, ja, då skulle vi inte ha några större problem. Vit som svart. Man som kvinna.

  SvaraRadera