söndag 18 augusti 2013

Vad händer?


Jag håller på med detta för tillfället - men det är en oplanerad stickning, så jag brinner inte riktigt för  den*. Det är ännu ett Contiguous-projekt, men den här tänker jag att den ska vara armlös, och som en blandning av Pergola Cardigan (by Maria Olsson), och April in Berlin (by ANKESTRICK), Man får se lite, OM och i så fall VAD det blir...

 
Och så leker jag lite med min nya kamera! Sånt är ju alltid roligt! Det är en vissen bukett med riddarsporrar och stjärnflocka i vasen, och jag tycker nästan att de är finare nu, lite bedagade liksom, än när jag satte dem där för en vecka sen.


För övrigt har jag jobbat min första vecka efter semestern, och det har varit helt ok! Ganska skönt att komma in i vardagens rutiner igen faktiskt - tror jag har någon sorts världsrekord i att slappa och vända på dygnet och bara vara - jag är verkligen ledig när jag är ledig! (Åtminstone 90 % av tiden - helt och hållet opåverkad av min omgivning är inte ens jag...)

Vad jag känner för nu, när det gäller stickning, är att rensa i mina gömmor. Jag har två garnkorgar vid min plats i soffan, och båda är knökfulla med garn och andra tillbehör, och jag känner att det är alltför mycket där som borde rensas bort. Det har blivit för mycket så att det bara tar energi, istället för att ge energi. Det känns som om det inom kort kommer att bli en ganska så brutal rensning faktiskt!

*Tydligen är det så att jag måste planera och fundera och riktigt "gå in" i ett projekt, för att det ska kännas riktigt WOW!... Tror nog att detta kan bli bra, men jaja känns det liksom. Och samtidigt håller jag på att processa ett annat projekt, eller kanske 4 stycken, som jag tydligen behöver lite ställtid för att komma igång med!

3 kommentarer:

 1. Tur att du skrev vad du menade med "oplanerad" stickning, jag undrade vad det kunde vara... :-)) Du är modig som skapar fritt. Jag kan inte det helt enkelt, blir helt vilsen om jag inte har en instruktion att följa. En dag blir jag kanske också en fri skapare! ;-)
  PRECIS! Det växer saker vid min plats i och brevid soffan! Har vägrat att ha två korgar, så nu staplar jag på höjden, garntornet rasar med jämna mellanrum, och jag blir galen. Rensningsdag var ordet... :-)))

  SvaraRadera
 2. Härlig nystickning! :)

  Mina sockor jag stickar nu stickar jag i Strömpegarn från Hjertegarn. Det är ett helt ok sockgarn, även om jag tycker att de flesta tunna sockor slits upp väldigt fort. Jag har testat Lornas Laces, Opal, Regia, Hjertegarn, JärboGarn och Schoppelwolle (den sistnämnda i bomullsvariant) och de håller ungefär lika bra/dåligt allihopa. Jag misstänker att mina kängor är lite stygga mot dem... :) Schoppelwollesockorna är stickade i en ull/bomullsblandning, och de sockorna håller faktiskt än, trots en hård vinters användning, men det är väl bomullen som gör det. Det var dock inte lika mysigt att sticka i, för det ville gärna glida av stickorna, men sockorna är jättefina och sköna. Så jag har nog inget bra tips på extra hållbara sockgarner... :)

  SvaraRadera
 3. Skall bli spännande att se resultatet av stickningen, båda mönstren är i mitt tycke och smak jättefins, så en mix av de kan ju inte gå fel.

  SvaraRadera