lördag 24 augusti 2013

Något har hänt...Något har hänt, för plötsligt blev detta en riktigt rolig stickning! Jag har en ide om hur den ska bli nedanför bysten så att säga, och nu gäller det bara att fundera ut hur jag ska göra för att få det som jag tänker! Jag tänker, just nu i alla fall, peplum, och jag tänker förkortade varv. Har aldrig gjort förkortade var förut, så det får jag fördjupa mig i hur det går till.

Typ så här kanske?

3 kommentarer:

 1. Ja, verkligen, skäms på sig! Tro att man är religös för att man bor i Uppsala! :-))))) Tänkte du på Livets Ord? :-)))) Är ju uppvuxen i Jönköping, och det var verkligen en kristen uppväxt vare sig man ville det eller inte. Frikyrkorna präglade staden i det mesta, många lärare var kristna, KD var stora vilket påverkade utskänkningstillstånd osv. Men jag verkar ha klarat mig opåverkad trots all andlig spis. Tur. Du kanske egentligen är agnostiker?

  Beige, ja... Jag köpte underbart alpackagarn som såg off-white ut på bilden, men som var ljust beige när det landade i brevlådan. Dumma, för jag gillar verkligen inte beige. Nu är garnet underbart i sig, och jag köpte mycket som skall räcka till en kofta, så jag tänker sticka på ändå och se vad som händer. Kanske blir det bra till slut. Vet du, jag har ett antal turkosa hävor med ull, Cascade Yarns 220, 28-32 maskor/10 cm. Jag förstår inte vad jag tänkte när jag köpte dem, jag gillar inte turkost, har aldrig gjort. Garnet kommer aldrig bli något här. Jag skall lägga upp en bild på min blogg och så får du kolla om du gillar just denna turkosa färg (8908), för då skulle jag kunna skicka härvorna till dig. Det vore skönt och roligt om de kom till sin rätt någon annanstans! :-)))

  Häromdagen när jag var i bokhandeln, så såg jag en bok modell gammal telefonkatalog som innehöll allt man behövde för att klara högskoleprovet. Herregud, tänkte jag när jag såg den, vad jobbigt det verkar vara om man skall behöva plöja den typen av kataloger för att få till det på provet. Jag har aldrig behövt göra provet, vilket jag är väääääldigt glad över. Brukar kolla upp ordförståelsen efteråt och brukar klara alla orden, men logiken/matten... Jag fattar inte ens vad man skall göra... Du vet de där frågorna där det finns en massa fakta i alternativ A, B och C, och sedan vill de veta i vilket alternativ det finns tillräckligt med info för att beräkna ditten eller datten. Huvaligen säger jag bara! :-) Lycka till och hoppas det går bra, är det snart?

  Skall bli spännande att se vart ditt projekt slutar. Mönstret är jättefint tycker jag, det ser ut som sådan där smock-söm, eller vad det nu heter :-)))

  SvaraRadera
 2. åh, den ser verkligen ut att bli fin!

  SvaraRadera
 3. Hej hej!
  Nu har jag lagt ut en bild på det turkosa garnet. Liiite mörkare är det i verkligheten, men färgen på bilden stämmer hyfsat bra. Det är 8 härvor, alltså 400 g, borde räcka till en kofta, typ. Om du är intresserad så mailar jag min email address till dig, så du kan skicka din postadress. För mig är det här garnet helt värdelöst, men jag kan tänka mig att byta det mot ett vaccinpaket! ;-) Kolla här: http://unicef.se/gavoshop/213-vaccinpaket

  Funderar nu på att köpa den däringa bok-katalogen med alla förberedelser till högskoleprovet. Göra det i smyg hemma, efteråt :-))) Kanske vågar jag att göra det på riktigt nästa år? För det känns lite som om man skall ha prövat minst en gång? Jag sökte ju till läkarlinjen för ett par år sedan bara för att. För att visa att jag kunde komma in, och sedan tacka nej :-))) Helt sjukt, men i den här stan är det lite så att om man inte gått läkarlinjen är det för att betygen inte räckte till (underförstått, alla vill ju egentligen gå läkarlinjen om man kan). Sengångaren fruktade den gången att jag tappat alla tomtar på loftet och att han skulle behöva ringa till den där tut-tut-bilen som kommer med två starka män och en sådan där kramtröja... :-)))

  Det rosa luddet på bilden är djävulskoftan. Den saknar en och en halv arm, men i övrigt nästan klar och på G. Det beige garnet som jag talade om är inte det på bilden, utan det är verkligen beige. Garnet på bilden är mitt suri alpacka som håller på att bli en triangelsjal, lite oregelbunden. Snart klar och den kommer att bli helt underbar i vinter :-))) Sedan i ett hörn på bilden ligger en halv vanlig mössa med pös, i politiskt korrekt regnbågsfärgat garn. Skall bli en present till vän som börjat bli skallig och behöver något värmande på toppen! :-))

  Ha det så fint! :-)

  SvaraRadera