torsdag 25 juli 2013

Blixtar och dunder

 
Vi gjorde en utflykt idag, till Rossö i Bohuslän. Vi promenerade några kilometer genom naturreservatet för att komma till världens häftigaste klippor, och väl framme njöt vi av medhavd fika och vissa av oss  badade. Det kom några regndroppar, men solen sken samtidigt så det gjorde inget. TILLS. Tills det kom världens åskknall! Jag är inte särskilt rädd för åska i vanliga fall, men att sitta så där öppet och oskyddat på en klippa när åskan börjar gå, nä fy 17 säger jag! Det var INTE mysigt! (Fast rätt häftigt så här i efterhand...)
 
Vi bestämde oss rätt snabbt för att det inte var någon bra idé att stanna kvar just där, så vi började ta oss därifrån. Och då började det ösregna! Vi var sjöblöta på mindre än en minut. Bilden nedan visar mitt utflyktssällskap stående i spöregnet när vi kommit en bit in. Att det ser grått och dimmigt ut beror på allt vattnet!
När vi kom tillbaka till parkeringen så sken så klart solen igen, och vi gick ner till badstranden och lät våra kläder torka lite innan vi vände hemåt igen.
För övrigt går det fantastiskt bra med semestrandet, jag slappar och grejar och har det alldeles, alldeles underbart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar