onsdag 21 november 2012

FO: Sjalen Höstfluffet

Jag konstaterade ju att jag inte skulle göra något avancerat nu, och något mer oavancerat än denna får man ju leta efter. Trots det är jag jättenöjd med den! Den blev precis som jag tänkt mig den, och det är alltid roligt.
Mönster: Inget mönster, bara öka en maska i vardera sida samt runt mitten, vartannat varv. Jag ökade genom omslag för att få hålmönstret.
Storlek: Den mäter ca 190 cm x 85 cm. Lagom att ha under jackan alltså. Och så lätt den är!!!
Garn: Drops Vivaldi. Ett nystan räckte till själva sjalen, sen gjorde jag en avslutande kant med två varv luftmaskbågar, och då fick jag ta ett par meter av nystan nr två. Men det hade ju inte behövts egentligen. Och så stickade jag med en tråd med guldigt glitter, syns inte så värst bra på bilderna men ändå.
Stickor: Nr 8, inte ofta jag använder dem kan jag säga. KnitPro.
Svårighetsgrad: 1 av 5. Precis vad jag behövde. 
Nöjdhetsgrad: Tja, är det en 3:a eller en 4:a måntro. Inget revolutionerande, men den fyller ju definitivt sin funktion!

Att sticka med mohairgarn är inte så skönt tycker jag, det är liksom lite för fjösigt att hålla i. Och jag tycker att man får titta mycket mer på stickningen när man stickar med mohair, än med vanligt garn så att säga. Vilken otrolig TUR då, jag har en hel påse full med den allra ljuvligaste kidsilken som står och väntar på mig... Men jag tror att den ska kombineras med något annat garn, så det reder sig nog.

Action-bild! Fast så här orange är den inte i verkligheten!

5 kommentarer:

 1. Så söt och lagom stor , gillar färgen mycket och det var fint med lite skimmer och glitter alldeles lagom för min smak !

  SvaraRadera
 2. Finfina guldiga höstsjalen! Håller med om att det är lite "tunt" mohair, att sticka i, men sedan när sjalen (eller vad det nu är) är klar, så blir det så ljuvligt lätt och luftigt. Men ändå varmt!

  Softar hemma idag, och försöker tänka ut livsstrategier. Det går ganska så bra. Det har varit knäpp tyst i huset och man har kunnat tänka klart hela tankar. Det är inte varje dag. Och så stickar jag lite mellan varven också. :-)))

  SvaraRadera
 3. Nydelig sjal. Det ser så fint og lett ut. ;-)

  SvaraRadera
 4. Vacker höstfluff! :-)) En fin färg!

  SvaraRadera
 5. Superfina sjal! Enkelt är också fint.
  Vantarna med snöstjärnan är hur läckra som helst. =)

  SvaraRadera