lördag 15 september 2012

Jävlar anamma!

Nu är jag förbannad. Vad är detta!? På senare tid så har jag noterat att det här med att jaga vikt på kvinnor har tagit en helt ny vändning. Se på detta, det är två urklipp från Aftonbladets websida:

 
En kvinna hånas för sin figur under graviditet!?!? Det är så sjukt, sjukt galet, att jag inte finner ord! Eller nej, min hjärna bubblar av ord, det är bara det att de är så fula att jag varken vill säga dem eller skriva dem...

 
Den här artikeln har jag sett under säkert en eller två månaders tid, och i början hade de en annan rubrik. Det som retar mig mest med detta, är att man har en "före-bild" med en höggravid mage! HALLÅÅÅÅ!!! Det är så en kvinna ser ut i slutet av graviditeten!
 
Jag är helt införstådd med att vi blir allt fetare och att det inte är bra. Och det är vansinnigt viktigt att barn och ungdomar lär sig att äta rätt och att motionera regelbundet och på ett bra och riktigt sätt. Men att man som i detta fall, hetsar kvinnor som är gravida att banta och träna för att inte bli tjocka, då är det inte sunt längre.
 
Vad är det för värderingar och ideal vi låter skölja över oss? Över våra barn? Och vem är det som ansvarar för att sån här skit slipper igenom? Och jag undrar vad JAG kan göra för att motverka detta? Första steget måste ju vara att bli medveten om problemet, men vad är nästa steg?
 
Jag kan tillägga att jag INTE har läst artiklarna som ligger bakom, men det spelar ingen roll enligt mig. Artiklarna må vara hur nyanserade och vettiga som helst, det hjälps inte när man i rubriker/ingresser skriver som man gjort i exemplen ovan. Budskapet är redan sänt, så att säga.
 

6 kommentarer:

 1. Håller med!
  Det behövs inte mycket för att man ska "missförstå rätt" eller "förstå fel"...

  SvaraRadera
 2. Jag håller med i vart enda ord du skriver. Man blir förbannad på såna artiklar. Vad tror de? Eftersom jag jobbar med barn - mest 9-12 år - vet jag vad den där så kallade normen/idialtet gör. Smala tjejer med lår som jag har handleder klämmer ihop huden vid midjan (vecket brukar bli någon centimeter om de klämmer hårt) och påstår att de är tjocka. Gissa om jag läxar upp dem och berättar om när jag tangerade 3-siffrigt på vågen. Då - och bara då - är det dags att tänka på vikten.
  Grrrr =/

  SvaraRadera
 3. Mohahahhaha, har okså lagt märke till den där enfaldiga typ reklamen, hon är ju GRAVID på ena bilden! Herregud! Försöker desperat att lära aporna skillnaden mellan verkliga flickor och dem man ser på bilder nu för tiden... Inte helt lätt... Och dessutom irriterar mig det faktum att MÄN kan gå runt och se gravida ut helt ostraffat... Me ndå kallas det "pondus"... Morr... Har spenderat ett gäng trevliga dagar på Österlen. Så nu känner jag mig rund som en boll, full av god mat lagad av kärlek! Och så har jag stickat också!
  Kram :-))))

  SvaraRadera
 4. Jajemen, jag tänkte exakt samma när jag läste om "tjockis-hånet"... Det är fan inte klokt!

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla me föregående kommentarer =( Bedrövligt, hur lågt kan vissa sjunka ??

  SvaraRadera
 6. Kan bara stämma in i din frustration... blir så less på den utseendefixerade värld vi lever i och attityden att det är ytan som är det som räknas och att det vi ska sträva efter är att klämma in oss allesammans i samma smala lilla mall. Bläk för det.

  SvaraRadera