söndag 2 september 2012

En söndag i september


Idag har jag lärt mig något nytt! Kräftmaskor! Det blev avslutningen runt halsringningen på Lintröjan som nu är KLAR!!! Ett tag där trodde jag inte att den någonsin skulle bli klar! (jo så klart, men det gick ju så långsamt...) Actionbilder på den kommer en annan dag, när det är bättre ljus, när jag inte är sliten av att ha varit uppe och svirat halva natten och när jag har hunnit skölja upp och blocka den!

Nu tror jag bestämt att nästa projekt får bli bebisfilten, eftersom mitt nya syskonbarn kommer i början av november, och med den stickhastighet jag haft det senaste så lär jag behöva tiden... Jag vill ju i vilket fall vara färdig i god tid innan! Jag är sugen på något liknande den här, eller den här!

Jag har ju funderat en del på vilket garn jag ska ha till min A-Maze-ing Shawl, men jag tror att jag har något i mina gömmor som jag ska använda. Måste bara bestämma om den ska gå i grönt eller svart...

Jag har nu jobbat en vecka efter min semester, och måste säga att det gått förvånansvärt bra. Trodde det skulle vara kaos, men det har flutit på fint och sådant får man ju vara tacksam för.

Apropå actionbilder: Har ni tänkt på att det alltid, ALLTID är roligare och också mer matnyttigt om man säger så, att se bilder på plagget på en människa? Man ser hur det blir och hur det funkar eller för den delen, inte funkar. På Ravelry tex, där är chansen att jag klickar på "favorit" på något plagg, väldigt mycket större om bilderna visar plagget på!

4 kommentarer:

 1. Kräftmaskor har jag nog aldrig hört talas om förut... spännnade!

  Ang. actionbilder så håller jag helt med dig! En del stickade saker (eller ja, plagg iallmänhet) kan ju verkligen se helt intetsägande ut utan människa i sig!

  SvaraRadera
 2. Ser lovande ut, skall bli kul att se den på! :-) Precis som du säger, plagg typ koftor vill man se på!

  Ja, man har blivit lite matt i pälsen med åren, ingenting är som man trodde. Läkare vet inte vad de gör, polisen jagar inte fulingar och SÄPO leker på James Bond-fester... Förresten vart jag iväg på planeringsdagar precis. Delvis för skattepengar, men inte var det någon fest inte :-))) Supersunkigt slott utanför stan, där man fick sova i ett annex från 1970-talet (ja, det var 70-tal verkligen), mörkt och ångest :-)))) Fick dock en del stickat! Mycket bra! Håller HELT med dig om att garn skall vara trevligt och ingen kamp, men jag ger mig inte på banangarnet. TRÅKIGT och aldrig mera, men nu är jag snart klar med halsduken (jag vann över garnet).
  Sköt om sig!

  SvaraRadera
 3. Spännande att få se tröjan "in action" senare! :) Babyfiltarna var jättefina, särskilt den med löven! Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Jag äääälskar kräftmaskor!
  Du kan nog ha rätt i det om att visa plagget på en person. Det är oftast rätt svårt att få till det tycker jag, de flesta som inte själva stickar/syr är inte så bra på att fota stickat/kläder... de vet liksom inte riktigt vad som är intressant och viktigt att få med!

  SvaraRadera