söndag 20 maj 2012

Ja men, alltså... Detta med blockning.Jag har maskat av min Spadersjal nu, och OJ DÅ. Vad stor den blir! Och OJ DÅ, hur i helskotta blockar man något så här stort???

Alltså, hur GÖR ni, på riktigt? Jag har sett typ vajrar att trä på sticketyget på, var hittar man såna? Och en annan sak jag undrar över är, när jag ändå har frågelåda så här, är, hur gör ni när ni byter nystan när ni stickar spets? Det går inte att göra som jag brukar när jag inte stickar spets, dvs viker garnändarna om varandra och sen sticka på. Den här gången har jag helt enkelt knutit ihop garnet, och sen så tog jag en synål och "sydde in" den liksom. Men det känns som om jag har enorm utvecklingspotential när det gäller de här områdena...

3 kommentarer:

 1. skarvningen kan du göra med russian join....finns filmer på nätet som visar hur man gör

  SvaraRadera
 2. Jag köpte sådana där golv-pussel i skumgummi, finns på B iltema bl a. De funkar super eftersom man kan bygga ihop dem så att man får en form som passar, till en trekantig sjal eller till en jättelång halsduk t ex.

  Jag läser The Help! Boken du tipsade om! Den är jättebra! Och jätterolig! Och som vanligt är jag glad att min hjärna kan koncentrera sig så pass att det funkar att ta in storyn... Hurra!

  H-tler-lampan blev ett litet problem för min vän som är ganska så PK. Hon blev lite hysterisk, vad skulle hon göra med den, vad skulle folk tro? Jag tyckte den var fantastiskt kul, helt ironiskt osannolik liksom. Hade jag fått den hade jag ställt den mitt på köksbordet! :-))) Vi invigde den på min väns 40-års fest, genom att iklädda niqab bränna rökelse i den. Det är rätt mycket man aldrig trodde att man skulle göra, och det var väl en sån sak... Nu står lampan i ett fönster i en sommarstuga. Och retar ingen, får vi hoppas. Niqab är ett underskattat plagg, faktiskt. När man har både bad hair day och bad face day, då funkar niqab utmärkt.
  Må väl! :-)))))

  SvaraRadera
 3. Jag har köpt lattor sådana man använder när man syr hissgardiner.
  De är ca 1,5 meter långa och vips så behövs bara några nålar.
  De är gjorda av nått plastaktigt material, finns att köpa på tygaffärer.

  SvaraRadera