söndag 29 april 2012

På västfronten intet nytt - eller nåt.


Sista veckan har jag mest stickat på min Spadersjal, och den blir nog mysig tror jag! Är på tredje nystanet, av 7 stycken som det visade sig. Detta trodde jag skulle bli en sån där "brevid-stickning", alltså inte huvudnumret utan något man plockar upp ibland när man vill göra något annat en stund, och som egentligen kan ta hur lång tid som helst att få klart därför. Men så känns det inte just nu.


Med den blåa karismakoftan stannade det totalt upp, efter att jag stickade nästan en hel arm och sen provade och insåg att armen blev för tajt. Har repat upp armen igen, men har ingen sprudlande lust att göra om den just precis nu. Jag väntar lite med den känner jag.


Igår konfirmerade min guddotter sig, och det var roligt att få vara med på det! Insåg också när jag satt där i kyrkan, att trots att jag är hedning, så gillar jag själva kyrkorummet. Det är oftast vackra lokaler, i alla fall i de äldre kyrkorna, och miljön inbjuder till en stunds eftertanke. En annan, kanske inte så rolig insikt jag fick, var att det var attans vad jag svär! I var och varannan mening lyckades jag helt naturligt lägga in ett "fan" eller "helsike" eller "skit också". Får försöka ta kontrollen över det där - för det är det som retar mig med det. Att jag inte var medveten om att jag säger det så ofta! Annars tycker jag allt som oftast att situationen kan kräva ett kraftuttryck, men kanske inte när man tappar programbladet i golvet...


Så här såg himlen ut igår kväll. Fast ännu mer fantastisk. Färgerna som man upplever dem i verkligheten, blir sällan lika bra på bild.


Idag har vi köpt oss ett sånt här träd, det är ett japanskt hängkörsbär! Vårt har typ 5 grenar och ser inte alls så här ståtligt ut, men om några år så! När vi gifte oss på valborg för många år sen, fick vi ett prydnaskörsbär i present av vänner, och när vi flyttade tog vi med oss det. Men det klarade inte flytten utan blev sjukt och jättefult. Sedan vi köpte huset vi bor i nu har vi varje år saknat vårt fina körsbärsträd, och nu har vi äntligen gjort något åt det! Min allra bästa trädgårdsmästare har redan planterat det så att man ser det från köksfönstret, kommer att bli jättefint!

4 kommentarer:

 1. Surfar runt bland alla stickbloggar för att finna lite inspiration. Vad fina saker du skapar! Ha en trevlig kväll! mvh/Julia

  SvaraRadera
 2. Oj, rackans. Glömde gratta på bröllopsdagen.
  GRATTIS!!!

  Och så ses vi om en liten stund :-)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hur tjusigt det än är i kyrkan, inget slår de blommande träden! Supervackra är de! Nu är det vår! Hoppas ni har bättre tur med ert nya träd :-))))
  Usch, jag svär också. Har ett hett temprament över huvudtaget. Det är inte bra. Inte bra. Tur att jag förbjudit barnen att svära... :-)
  Har beställt Help på Ad Libris! Blev inspirerad av dig, den verkade spännande.
  Sitter och bloggar på äldste sonens dator, min gamla dator har gett upp. Känner mig helt handikappad, det är som att ha blivit av med en hand eller nåt. Tyvärr är det inte bara att köpa en ny, Sengångaren har fått för sig att han skall försöka laga den (glapp i kontakten), så nu lär jag vara utan ett par veckor... Jaja, i-landsproblem.
  Sköt om dej!
  :-))))

  SvaraRadera
 4. Den där sjalen får jag tacka för tips om mönster på...ska nog ge mig på den så småningom när jag stickat estniska spetsstickningskursens sjal klar. Började på den så smått i Prag.

  Ateist är jag men kyrkorum är vackra trots det
  :-)

  Japanskt körsbärsträd hade jag där jag bodde tidigare...nu har jag en jättestor rosenhagtorn som också är vacker när den blommar.

  SvaraRadera