fredag 23 juli 2010

Bok!

Boken kom idag, jag har även beställt en annan som verkar intressant men den kommer senare. Jag har bläddrat igenom den ett par gånger, och det anges i författarens förord, att "...it should be possible for any average knitter to follow, without difficulties, the directions of all the patterns compiled". Låter glimrande bra tycker jag! :-D

Jag har redan förälskat mig i "Candlelight"-mönstret på sista bilden, i boken är det uppstickat som ett överkast.


För tillfället stickas det på en hel del olika projekt här, mest stickar jag dock på yngsta dotterns pippitröja, som inte alls kommer att se ut som en pippitröja när den är klar. När jag började sticka på den, visade det sig att hon inte ville ha några röda ränder, bara blåa. Och med den blåa färg som jag köpt, tycker jag att det ser ut som en Finlandströja... Inget fel i det, fast inte det jag hade sett framför mig... hon ska antagligen inte ha traditionell halsringning heller, men det får vi se hur det blir när jag kommer dit, det är en bit kvar än (stickar nerifrån på rundsticka = inte så mycket montering sen då... :-D).

2 kommentarer:

 1. Det ska bli spännande att höra vad du tycker om den där boken....snålvattnet rinner...hmmm...vill ha och vill ha;-)

  SvaraRadera
 2. Hej svejs igen! Åh, vad jag har kollat på den där boken, en klassiker typ känns det som! Jag väntar på en annan stickbok, som är på väg att ges ut, om tröjor som stickas uppifrån och ned, jag får återkomma med bild (och namn) när den har anlänt.

  Ja, nu är värmen slut! Och jag gillar varmt, hellre 40 än 20! Men nu regnar det här också, och någon ny värmebölja lär vi väl inte få, suck... Det enda dumma med värmen är alla getingar som lockas fram, blev biten på benet häromdagen och har knappt kunnat gå. Och så får man slåss med alla 40-talister på sommaren också, de är som getingar ungefär, dyker upp överallt där jag är och de inte skall vara. Fast det får man inte skriva på sin blogg, eftersom mamma läser där ibland! ;-)))

  Skall bli spännande att se anti-pippi-tröjan när den är klar!

  Kram kram

  SvaraRadera