fredag 20 juni 2014

FO; Virkad crosshatch stitch-sjal
Min kära systerdotter var här idag, och jag passade då på att fota henne med den nya sjalen jag gjort åt henne. Det var inte det lättaste, för det är ju himla kul att busa när kameran kommer fram! :-) Jag hoppas verkligen att denna inte ska klia...

Mönster: Triangular Shawl in Crosshatch stitch, av Wendy Easton.
Garn: Drops Lace, silke-alpacka. Detta tycker då inte jag att det kliar i alla fall... Återstår att se vad lilla kråkan tycker!
Virknål: Nr 3,5.
Storlek:  Den blev ca 150 x 70 cm.
Svårighetsgrad: 1 av 5. Lätt som en plätt, riktigt bra filmvirkning eftersom det är samma moment som upprepas hela tiden. Och bra "korg-projekt", alltså att det är en virkning som kan ligga ett tag, sen kan man plocka upp den och se vad man ska göra och bara köra. Inget mönster som man ska hitta rätt i eller så.
Nöjdhetsgrad: 5 av 5. Det blev precis som jag tänkt mig, inga överraskningar åt något håll. Sen är jag ju nöjd over att det till slut blev något av detta garn, har ju börjat med flera olika projekt som inte har blivit något av med. Men nu så!

5 kommentarer:

 1. sjalen och din systerdotter är lika söta:)

  SvaraRadera
 2. Så söt hon är i sjalen!!! Det ser inte alls ut som hon tycker att det sticks :)

  SvaraRadera
 3. Härliga bilder på fin tjej med fin sjal!
  Virkning är verkligen avkopplande och tacksamt både att ta med och att lägga ifrån sig.
  Apropå på "mitt boende" så får jag så här års påminna mig hela tiden hur fantastiskt vi faktiskt bor. Men även vintertid har sin charm med havets alla skiftningar och samhället dör aldrig som vissa mindre ställen på kusten gör. Jag är ju bortskämd med att ha min arbetsplats här också, och kan gå eller cykla längs havet till jobbet. Rekommenderar en tur ut till Tjörn i sommar - missa inte Lats Lerins utställning på Akvarellmuseet!
  Ha en fortsatt skön sommar, vi "hörs" på IG :-)

  SvaraRadera
 4. Hon verkar väldigt nöjd med den fina sjalen.....och detta med att det sticks undrar jag hur det är med egentligen för jag har stickat i ull ibland till barnbarnen och de säger inte att det sticks ....men mammorna :-)))

  SvaraRadera