söndag 20 april 2014

Att handarbeta till en dotter.

Att handarbeta till en dotter, kan gå till så här; Man får en bild på ett plagg hon önskar sig, och så får man försöka lösa uppgiften utifrån det. Det innebär att jag nu ska försöka få till något som liknar linnet på bilden, vilket egentligen inte borde vara så svårt tycker jag. Det är ju ingen avancerad form så att säga. Har hittat en struktur till den övre delen av linnet (tänker mig att jag börjar från mitten och virkar bystdelen uppåt först, och sen vänder på arbetet och virkar livdelen neråt). Ska ha en annan struktur på nederdelen, men det har jag inte bestämt vad det ska bli för något än.

Det här är ett sånt där tillfälle då min lathet gör att jag får göra om och förmodligen gör jobbet dubbelt så krångligt som det egentligen behöver vara. Om jag från början hade testat min virkfasthet i en provlapp tex, hade jag smidigt kunnat räkna ut hur många maskor jag skulle lägga upp. Jag har just startat om för tredje eller fjärde gången... (och nu har jag faktiskt räknat maskorna, men det verkar bli himla stort. Fast det är väl det där med att strukturen drar ihop materialet, så det kanske blir bra i slutänden ändå.) Jaja, den som lever får se!


Solen skiner, så idag ska jag ut och klippa gräset för första gången i år! Har LÄNGTAT! Gillar att klippa gräset, man ser så tydligt att man har gjort något och att det blir bra, det har en tydlig början och ett tydligt slut. Och jag lyssnar alltid på podcast eller radio när jag klipper och det är mysigt! Och så luktar det ju så gott! Härligt!

7 kommentarer:

 1. Lukten av nylagt gräs är bäst!
  Vilken snygg modell. Skriver du mönster också?

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det mycket lovande ut. Här är gräset grönt men behöver några veckor till innan man kan klippa. Jag är ute i solen så mycket det bara går ! Drog ut strykbrädan och strök tvätten på altanen perfekt !!

  SvaraRadera
 3. Nyslått gress er noe av det friskeste og en deilig duft. :-)

  SvaraRadera
 4. Låter bekant det där med "latheten", varför läsa instruktioner och provsticka... det är ju mycket roliga att köra igång direkt, även om det blir ett par omstarter:-)
  Gräset är klippt här med, go känsla som du säger. Fast jag vet inte om tycker det är så roligt. Jag ser det som bra motion + att maken är allergisk så han gör bäst i att hålla sig borta från gräs och gräsdoft.
  Men visst har det varit en härlig påskhelgen!
  Skall avsluta den med en sväng "åt ditt håll", kanske blir det en fika vid kanalen i em!

  SvaraRadera
 5. vilket grymt linne, du fixar det galant, du har en poäng med gräsklippningen faktiskt, jag ska ta med det nästa gång, ha det gott

  SvaraRadera
 6. Känner igen det där med att få en bild av dottern på något hon vill ha`. Men jag är inte så duktig som du, jag måste ut på nätet och leta efter ett liknande mönster. Linnet är väldigt sött kommer att bli jätte snyggt!

  SvaraRadera
 7. Jag ler för jag känner också igen hur det var. Fast nu fixar dottern det själv.

  SvaraRadera