lördag 18 januari 2014

Strumpor till mig?


Jag gör ett nytt försök att sticka mig ett par strumpor - hittills har de jag gjort, adopterats av mina döttrar. Jag hittade garnet i min extra-garnkorg (ni vet, när den vanliga garnkorgen är full, så hamnar det en till garnkorg brevid - där det ofta finns både UFO:s och aliens = saker man knappt visste fanns), och eftersom det är vinter så fryser jag i stort sett alltid om fötterna, så uppdraget är ju alltjämt aktuellt. Vet inte riktigt vad detta är för garn, vet inte ens om jag stickat något i det förut (har inget på min Ravelry-sida i alla fall, vilket ju i och för sig inte är någon garanti. ALLT jag gör dokumenteras inte har jag upptäckt.) I alla fall känns det bra, som jag vill ha det, lite strävt och motsträvigt, så det kanske kan bli något bra av detta. (De lilarandiga strumporna jag stickade sist till en av döttrarna i Raggi, de har redan blivit sladdriga. Skulle inte stickat av det garnet om det inte var så att jag redan hade det hemma, jag kommer aldrig att köpa det igen. Inte till strumpor i alla fall.) Jag hoppas att de här turkossvarta i Tresko kommer att bli bättre!

5 kommentarer:

 1. Hej! Jag vill bara titta in och säga hej efter min långa stick-paus. Din blogg var en av de bloggar jag hade glädje av att följa "före pausen" och vi lämnade också några kommentarer till varandra, så nu när jag är på g igen tittar jag också runt i mina favvo-bloggar för att se vad ni andra gjort. Klart sockarna ska vara till dig själv! :) Själv har jag söner och de adopterar inte mina sockar. Så snart lila och rött kommer med i bilden kan jag vara säker på att ha dem fredade. Vilken jättefin sjal du hade stickat! (Den som dök upp hos "me, myself and three monkeys", om jag förstod saken rätt.) Ha det gott!/ Gisela

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig färg! Jag håller tummarna för att du får behålla dem själv. =)

  SvaraRadera
 3. du vet väl att superwash skall torkas i torktumlare när man har tvättat det för att behålla formen och inte bli sladdriga???

  tack för boktipsen! jag har läser dom flesta genrer, men fantasy är defintivt en av favoriterna:)

  SvaraRadera
 4. Det är svinkallt! Åhhhh, gillar inte snön... Det enda som är bra jämfört med dimman och geggamojjan som varit är att barnen inte drar in grus och geggamojja hela tiden nu när det är snö och kallt. Det håller sig lite renare i hallen, typ. Och nu är det jätterent kan jag säga, har precis haft en nödutryckning i hallen och den lilla toaletten efter att en av katterna var lös i magen. Roligt. :-))))))))))
  Jag har ingen öppen spis, en sorg i livet kan jag säga. För jag inbillar mig att jag skulle ligga nära en tänd eld med ett glas rödvin och roligt garn mest hela tiden, hela lördagen och hela söndagen, eller hur?
  Hoppas du får en stickig södag! :-))

  SvaraRadera
 5. Ja det där garnet såg fint ut, jag tycker alltid att superwash blir lite sladdrigt...

  SvaraRadera