tisdag 31 december 2013

FO: Peace-tröjan!

På årets sista skälvande dag sydde jag fast märket, och skyndade ut för att få fotohjälp när det fortfarande var dagsljus!


Vanlig rätstickning längst ner på armen, för att få lite trumpetkänsla på den. Avslutade med ett varv svart som sen avmaskades direkt.

Raglan, och oväntat nog, V-hals. Det var ett misstag, hade ju egentligen bestämt mig för en rundad hals, men glömde bort mig och vips, så var det en V-hals... Och när jag insåg det, hade jag kommit så långt ner att jag inte ville repa upp igen.


Mönster: Inget mönster, men den är ju stickad utifrån Koftans Kofta-beskrivning. Älskart. 
Storlek: Min storlek. M/L sisådär.
Garn: En tråd vardera av duvgrå Drops Kid Silk, och svart Drops Lace. Vet inte riktigt hur mycket, men gissningsvis drygt 100 g Lace, och mindre än 300 g Kid Silk. Glittermärket kommer från butiken Strikk i Göteborg.
Stickor: Knitpro nr 4 och 5.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Eftersom jag kör utan mönster, men med en metod, så provar jag mig fram. Det svåraste är ju inte att få till NÅGOT, utan att få till det SOM MAN VILL att det ska se ut. Och att få till en  bra passform som faktiskt klär mig. Och jag tycker att jag blir bättre och bättre på att få resultatet likt bilden i huvudet...
Nöjdhetsgrad:  Jo, jag är faktiskt nöjd. Ett tag i slutet av stickningen, så kändes det som att nä, den här kommer jag knappast att använda, men jag gjorde klart ändå, gillar inte att bara ge upp. Och nu när den är klar och komplett, så känner jag att något användningsområde har jag nog för den. Så, jag tror jag slår till med 4 av 5!

8 kommentarer:

 1. ååå så snygg! Jag är för fred, men inte för peacemärken överallt....men här var det snyggt! Å det får nog bli ETT nyårslöfte för mig i alla fall, fastän jag aldrig ger sådana. Jag har beskrivning på Tant Koftas uppifrån och ner...ja, och så har jag varit på kurs med Maria Gustafsson (Marias garnhändelser) med samma infallsvinkel...så nästa år MÅSTE jag ta mig an detta med att sticka uppifrån och ner. Men först får jag väl göra min tröja klart som ligger i UFO-högen! ;-))

  Nöjdhetsgrad Du ska vara till fullo nöjd!

  Ha en skön fortsättning på nyårsafton - här är det hemmamys med god mat, vin, spel, stickning och film!
  Gött!

  Önskar dig en underbar Nyår och år 2014!

  SvaraRadera
 2. Tröjan är hur fin som helst, och peacemärket var verkligen pricken över i! Garnerna går så fint tillsammans. Vilken avslutning du gör på stickåret 2013. Gott Nytt!

  SvaraRadera
 3. Superdupersnygg!!
  Du får till dina modeller jättebra!

  SvaraRadera
 4. Snygg du i snygg tröja!
  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 5. Så himla fin! Den klär dig jättebra, och ser riktigt proffsig ut. Den måste vara riktigt mjuk också, med tanke på garnvalet.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att du ska höja nöjdhetsgraden till 5. Tröjan blev supersnygg!!!! Jag tycker att det är imponerande att få det så bra utan mönster.
  Ha`en bra fortsättning på helgerna!

  SvaraRadera