lördag 14 september 2013

Toppen

Ett inlägg på temat "Toppen" blir det nu.
 
Med den svarta Toppen går det så sakta framåt, men efter att jag provade den igår kväll, bestämde jag mig nästan för att repa upp den. Är i och för sig rätt nöjd med hur den blir, men känner att detta är nog inte ett plagg jag kommer att använda. Det är inte "jag" liksom. Efter protester från mina smakråd, har jag i alla fall bestämt mig för att den blir nog färdigstickad, om inte annat så för att se hur den blir!
 

Häromdagen var jag och yngsta dottern och hälsade på en vän, som bor så fantastiskt vackert. Vi tog en promenad i skogen (meningen var att vi skulle plocka rönnbär, för att göra rönnbärsgelé, men vi hittade bara ett enda rönnbärsträd och det hade inga bär... Lite lustigt, med tanke på att jag noterat att där jag i vanliga fall rör mig, dignar träden av rönnbär, tror knappt att jag sett så mycket rönnbär på träden tidigare år!) I alla fall, sen hamnade vi nere på stranden, och herregud vad jag älskar att vara vid havet! Fattar inte varför jag inte är det oftare! Jag mår så bra i själen där. Det var verkligen Toppen. 
En sådan fantastisk kväll det var. Jag vet inte hur många gånger denna sommar som jag tänkt, att om det inte blir en enda fin dag/kväll till i år, så gör det inget, jag har samlat på mig så många härliga sommarminnen ändå. Och så fortsätter jag att överösas av den ena härliga dagen efter den andra! Man blir ju lycklig ända in i ryggraden av'et. Ljuset var helt magiskt, och varmt och skönt var det.
 


Nu blir det light-städning en stund, vilket är skittråkigt, men det blir ju Toppen efteråt. Sen ska jag leta efter äppelmosrecept, har ett äppelträd som också dignar av frukt i år. Undrar om jag har burkar nog att förvara i... Och sen ska jag minsann sticka och kolla en film eller så! 10 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska bilder där från er promenad! Underbara!

  Ang. äpplen så såg jag i en blogg där de satsade på att förvandla sitt överflöd av äpplen till torkade äppelskivor - det såg verkligen supergott ut, och som ett bra alternativ när mosburkarna tagit slut! :)

  SvaraRadera
 2. Underbart!!!!! Jag tycker om att du fortsätter sticka på toppen, för jag tycker den ser fin ut

  SvaraRadera
 3. Alla dina fina bilder menade jag var underbara

  SvaraRadera
 4. Jag håller med om att du ska sticka färdigt. Toppen blir ju toppen. =)
  Härliga strandbilder!
  /kram

  SvaraRadera
 5. Repa inte upp den toppen. Den är toppenfin. Behåll den som den är! / Annika

  SvaraRadera
 6. Toppen är jätte fin!!! Repa inte upp den.

  SvaraRadera
 7. Ser att du redan fått rådet att behålla toppen och om du inte vill ha den kanske du helt plötsligt har en färdig present ;-)

  Magiska kvällar har det varit gott om denna sommar...ja även denna senaste helg. Helt otroligt vilken sommarvärme det var i lördags.

  Märkligt det där med rönnbären att det är "fläckvis" gott om dem. Men gå och fråga grannarna om du får plocka för att göra det du vill göra av dem....du kan inte få annat än nej, men jag tror att du kommer att få ja.

  SvaraRadera
 8. Ja det där var en kväll att minnas! Sitter på segt möte nu, men det räcker att tänka tillbaka till den kvällen så kommer ett stort leende...
  Vi får göra nytt försök med rönnbären :-)

  SvaraRadera
 9. Nu skall vi se om det funkar... Har förgäves försökt att kommentera med min iPhone men det blir bara tok, jag kan inte ändra, jag kan inte slå in 'bevisa att du inte är en robot' koder... Men nu tror jag det funkar, man måste vara i web-mode, inte mobil-mode! Jag är så smart, det tog bara 2 år att lista ut.
  Det har hänt en gång att jag insåg med 10% kvar att stick att det stickade plagget inte var jag. Repade upp förstås, jag orkar inte sticka vidare på något som av någon anledning känns 'fel'. Helt rätt dock att fortsätta sticka, om inte annat har Pyssrlfarmor kanske rätt, det blir en fin present! :-))) I vilket fall är toppen jättetoppenfin!!
  Underbara bilder! Det du skrev fick mig att tänka till lite... Man behöver verkligen ta in dessa stunder. Som energi att ta fram i november. Då det behövs lite extra goda minnen för att ta dig fram till jul. Japp, det kommer snart vara julafton! :-))))

  SvaraRadera