lördag 24 mars 2012

Å så lite grått.

Jag har ju redan sagt att jag gillar grått.


Så eftersom jag nu kände, efter att ha stått emot i över en vecka, att jo, jag behöver VISST ha en stickning till på gång, utöver min Koftans Kofta i pippiversion, så startade jag denna.

Det är en Spadersjal till, denna gång i Drops Alpacka. Det är min tredje Spadersjal, och jag tror man kan säga att om jag gillar ett mönster så blir det flera av samma. Men jag känner verligen att det måste bli tredje gången gillt nu.

Första versionen stickades i en underbar varmröd färg i Drops Merino Extra Fine. Mitt allra första spetsförsök, som helt föll på att jag inte fattade det här med avmaskningen. Hade för lite garn, så avmaskningen blev för stram = sjalen blev inte trekantig, den blev liksom "sälformad", med en stum kant i slutet. Trots det har jag använt den här sjalen JÄTTEMYCKET, den har fungerat som typ en tubhalsduk.

Andra versionen blev bra rent tekniskt sett, men jag gillar ju inte garnets strävhet eller färgen.

Nu blir det alltså ett tredje försök, där jag tänkte att jag skulle bli nöjd med allt!

2 kommentarer:

  1. Ha , ibland har man minne som en elefant och ibland som en daggmask ....hur som helst så gillade jag bilden då du tog den så det är väl därför som jag kommer ihåg. Ser ut att bli en härlig sjalfärg:)

    SvaraRadera
  2. Drops alpacka kan inte bli fel, och det är ju sååå kul att ha ett mönster i huvudet och bara sticka på.
    Du har helt rätt, det var INTE bra att skutta runt med en spricka i revbenet... När jag var hos doktorn ville jag ha något morfinliknande, typ oxykodon, men han vägrade och sa att det var bra att ha "lite" ont, så att man inte förtog sig. Jag bara stirrade på honom, dels är jag ingen typ som brukar förta mig, fysiskt, och jag vill inte ha "lite" ont. Så jag fick Citadon av doktorn, men väl hemma tog jag några oxykodon som jag hade kvar sedan min fotoperation. Oxykodon funkade jättebra, inte ont alls och innan man vet ordet av fotar jag mig själv i nattlinnet som jag ÄLSKAR och tycker att jag är sååå SNYGG i. Hög på oxykodon alltså :-))) Och doktorn hade rätt, revben behöver lugn och ro och det är bra att ha "lite ont", så man inte glömmer bort... Och det är bra att låta bli att skriva blogg-inlägg under påverkan av starka droger... :-))))
    Ha en fin vecka!

    SvaraRadera