torsdag 4 augusti 2011

Mums!


 Idag prövade vi att göra Persikoflarn á la UnderbaraClara, och det var mums! Recepter finns här!


Vi var på loppis idag, och då såg jag den här. Jag TROR att det är en himla fin garnvinda, men jag är ju inte säker förstås. Ett av bladen är vikbart, så det funkar att trä på/av garnhärvor. Jag köpte den inte eftersom jag redan har en men jag hade gärna gjort det ändå om det inte var så att jag riskerade att bli en galen prylsamlare... Tror inte den var så dyr heller, kanske drygt en hundring...

Med Stockholm Scarfen går det framåt, har väl gjort drygt halva. Den verkar inte bli bredare nertill, nej. Tydligen har det fallit bort ur planeringen, troligtvis för att när jag provar den nu så är den ganska perfekt som den är. Så kan det gå!

2 kommentarer:

  1. Jag tror mer det är en härvel - har själv en gammal och man var ju tvungen att härva uppp det man spunnit. och då behövs det ju att man kan vika en vinge för att få av härvan.

    SvaraRadera
  2. Har inte sett en dylik apparat förut! Kulkul med loppis! Jag får dock bara titta hädanefter, nu är det köpförbjud som råder här hemma efter den STORA utrensningen. Jag fattar inte bara hur många saker vi har, och varenda en har man tagit emot eller gått och köpt själv. Men nu skall det inte in flera saker över min tröskel. På ett tag, iallafall!
    Du har rätt, det krävs så mycket mera kärlek för att väga upp "en" hemskhet. Som Anna Wahlgren sa, för att väga upp ett ont ord till ett barn ("varför kan du aldrig lära dej, du är ju helt hopplös!"), krävs 10 goda ord. Det är liksom 1:10. Man får bidra med det lilla. Jag är dock lite dålig på det just nu, att sprida kärlek... Trött och bitter. Härligt! :-))))

    SvaraRadera