fredag 11 februari 2011

Bebisfilt

En vän ska ha sitt andra barn, och jag brukar göra bebisfiltar till nya bebisar i bekantskapskretsen. Till "storasyster" gjorde jag en sån här:

Mönsterstickningen hittade jag på Garnstudios sida, och så gjorde jag bara en rätstickad kant runt om. Jag ser på bilden att kanten på filten är svajjig, jag gjorde den i slutet av 2008/början av 2009, dvs när jag ganska nyss plockat upp stickningen igen...

Nu ska jag göra en till den nya bebisen, och jag skulle ju helst vilja att även nästa filt ska vara liksidig, eller hur menar jag, jag vill att det inte ska vara någon avigsida liksom. Någon som har tips på ett bra liksidigt mönster?

De senaste bebisfiltarna jag gjorde blev jag riktigt nöjd med, men jag vill inte göra en likadan. De var till en kompis tvillingar.


I övrigt är det nu nerförsbacke med "På Tvären", dvs jag minskar mig ner mot avslut. Jag gillar den redan, men jag inser att jag måste lära mig ett annat sätt att byta garn, för mitt blir inte riktigt bra i den här typen av mönster och garn. Ni får se sen! :-)

Ha en bra helg!
/Blenda

4 kommentarer:

 1. Hej Blenda!
  Har du kollat på
  http://www.ravelry.com/patterns/library/hanikamu-scarf
  Jag gjorde en sådan skarf (hur stavas det???), och den är inte helt liksidig, men det blir två fina sidor, och det hela blir lite "tjockare". Kul stickning också. Min skarf blev så här:
  http://memyselfandthreemonkeys.blogspot.com/2010/09/finished-hanikamu-scarf.html

  Starstitches kanske också kan bli fint:
  http://www.ravelry.com/patterns/library/youre-a-star-scarf

  Mina star stitches:

  http://memyselfandthreemonkeys.blogspot.com/search?updated-max=2010-07-25T11%3A18%3A00-07%3A00&max-results=7

  tvillingfiltarna är jättefina, är det mosstickning?

  :-)))))

  SvaraRadera
 2. Hej igen! :-))))
  Minns inte hur star stiches blev på "baksidan", inte likadan iallafall, men fin ändå, och lite tjockare struktur. Också lite kul att sticka, precis som hanikumi. Bra idé och testa med olika stickor, kanske vill man ha lite glesare till en filt som skall stoppas om en ny liten människa.

  Lite kul med kommentarerna på min mans-och-40-talist-hatar-inlägg, lite kontroversiellt tydligen och vissa blev lite upprörda. Mina 40-talist föräldrar t ex :-)))) Jobbigt ibland att skriva i bloggen, när man vet att mamma läser... Men jag tänker fortsätta mitt korståg mot 40-talisterna, de gör att jag ser fullkomligt rött. Och alla dessa män, som glider runt i livet för att någon annan curlar. Och ofta är det ju frun, och visst, som mamma uppfostrar man sina pojkar. Jag försöker verkligen få mina pojkar till att inse att kvinnor inte i någon form (mamma, fru eller syster, flickvän) är någon serviceinrättning. Och Sengångaren är ganska så väluppfostrad(han har också blivit instruerad av mej angående vikten av sträckta lakan!). Fast ibland undrar man, tror att om alla kvinnor försvann, skulle alla män i hela världen vara döda inom 4 veckor. Tragiskt.

  Jo, sover med koftan, vaaaaaaaaaaarmt och skönt. Kan det bli vår snart????
  Skall kolla in Melodifestivalen ikväll, och spana efter Dressmanreklamen. Kanske dyker min stridspilot/proktolog upp! :-)))) Han såg ut som en Dressman modell!!! HUA!

  Önskar en skön stickhelg!
  :-))))

  SvaraRadera
 3. Hahahahah, håller med! En snygg rumpdoktor är ett j-a öde rent ut sagt. Inte bra alls, förvärrar upplevelsen 100000 gånger. Har en kompis vars man är ortoped och SKITSNYGG, och jag har sagt till henne att det är ju tur att han är ortoped, för han skulle kunna få gipsa mitt ben om det behövdes. Ortoped är inte riktigt lika illa som en rumpdoktor, bröstklämmare eller en gynekolog (fasa). Fast bara om jag nyss rakat benen och smort in dem med en väldoftande kräm. Och vart på solsemester, så att de är bruna. Är de vita, håriga och torra, går jag heller med brutet ben än låter honom gipsa. Hoppas också innerligt att jag slipper låta Dressmanmodellen komma nära min bak igen.
  Sköt om sej! Kramkram Z

  SvaraRadera