måndag 9 augusti 2010

Loppisfynd

Jag har fyndat, för 75 kalla på loppis! Och det syns knappt på den att den är använd...


Det är dock inte min vinda på bilden, men här går det inte att fota för tillfället för det regnar hundar och katter och ljuset är därefter!

Idag har jag börjat jobba efter 5 veckors semester - det var helt ok, lugnt och skönt på jobbet för många är fortfarande på semester. Hade ställt in mig på en överfull mail-korg när jag kom tillbaka, men där fanns bara 11! Och inte en massa brôte på skrivbordet heller, helt fantastiskt!

Med Anti-Pippi går det sakta (sååååååååååååååååå sakta, jag tror jag dör!!!) framåt, och det är numera en Anti-Pippi-pullover. Jag fäster trådar innan jag ska börja plocka upp för ärmar, och det där med att fästa trådar är nästan lika tråkigt som att montera.

Och jag läser lite i boken Knitted Lace of Estonia varje dag, och den är hemskt intressant! Man blir, vad ska jag säga, vördnadsfull, inför det otroliga hantverket... Hm.

I alla fall, ha det gott!/Blenda

6 kommentarer:

 1. Jag har lånat den på bibblan och tittat i den och det är verkligen mästerverk som visas. Intressant med faktan som skrivits om sjalarna också, att de alltid är fyrkantiga och att spetsen stickas i efterhand och sys på. Tyvärr är det precis så jag inte vill göra, när jag stickar sjalar, haha. Ha det gött på jobbet.
  Mia

  SvaraRadera
 2. Vilket roligt fynd!
  Tänkte först när jag såg bilden; "hur sjutton har hon fått vindan att sväva i luften"?
  Men det finns nog någon hemlighet som inte syns i bild.
  Skönt för dej att jobbstarten blev lugn!

  SvaraRadera
 3. Snacka om fynd du! Jag har glott som sjutton på loppisar efter denna men ack o ack - nej.
  Du hade tur du!

  SvaraRadera
 4. Fin vinda! De är inte vanliga,varken på loppis eller auktion! Jag bryter mot Barnkonventionen, eftersom jag sätter mina barn i arbete när det skall nystas garn!
  Din nya bok är superfin, jag gillar Interweave, det är så hög klass på det de ger ut. Kommer du att sticka något från boken, tror du?

  SvaraRadera
 5. Vill bara säga att jag kommer hem till veckan och då ska du få det utlovade mönstret....så jag har inte glömt bort det ;-)

  SvaraRadera
 6. Den på bilden ser precis ut som den jag fyndade i våras, en GAJ (vad nu det kan stå för?)och är det en sån du har också har du gjort ett superkap! Såg likadana på Husflid-butiken i Tronheim och där var det inte några 60-75:- de ville ha utan snarare i trakterna kring 650:- norska.... http://publishme.se/412496/entries/article/83346995/

  SvaraRadera