torsdag 19 augusti 2010

Jorå, så atte...

Sen sist har här firats födelsedag (19!!! år, herrejösses!, hur kan jag ha så gamla barn!), varit på släktträff och ärofullt vunnit femkampen (fast jag brukar komma bra till - att vara nykter ökar vinstchanserna markant kan jag säga... :-D), börjat jobba igen och en hel massa annat som jag inte kommer ihåg nu. När det gäller stickning, så harvar jag på med den förbaskade, tråkiga, Anti-pippitröjan... Den blir nog aldrig klar tror jag, känns det som i alla fall. Och inte för att vara sån, men detta att slippa montering, dvs att tex sticka armarna direkt på kroppsdelen på tröjan, har sitt pris det med... Det blir ganska otympligt att sticka runt, runt, runt på en ärm, och behöva snurra runt hela koftan för varje varv. Men, vaffan, ja' ä int bitter, som han sa... :-) Och OM den nu skulle bli klar, så tror jag att den blir rätt ok.

Och eftersom jag vet att jag inte får börja på något nytt projekt innan Anti-pippi är klar, så har jag gjort som jag brukar när jag bestämt mig för att jag måste göra klart något - jag har spanat på mönster och ideér. Vet inte hur många mönster jag skrivit ut från nätet...

Och förresten, några av sakerna jag gjort kom jag på nu - varit på banken och gjort pensionskoll (fick MÅNGA vuxenpoäng för det, tror jag minsann!), varit hos tandläkaren (nepp, inget i år heller :-D tack och lov för det), gjort första blekningen på yngsta dotterns hår för att få det ljust igen - jag fattar inte varför jag låter mig luras in i sånt, jag hatar det, är livrädd att jag ska bränna av dem håret.

Och värst av allt, nu ska jag gå och bleka håret för andra gången, tror det blir tre gånger allt som allt. Hon har så mycket hår att det skulle räcka till tre ungar... Jag som inte är frisör-snabb, hinner inte göra hela håret i ett svep, så det blir överhåret för sig och underhåret för sig.

Men hallå, det är ju fredag! Ha en bra helg på er! /Blenda

4 kommentarer:

 1. Jaha, ja! Nitton år...mmm, det känns. Påminde mig plötsligt om att min äldsta faktiskt är 33!!!??? va' f-n! hur gick det till, så gammal var ju JAG alldeles nyss liksom. Harva på med tråktröjan nu, och tänk på vad nöjder och finer du kommer bli när den är klar...

  SvaraRadera
 2. Hej svejs! Har gjort samma observation som du, det blir en del snurrande med en hel tröja när man stickar på armarna eller polon, men, men, jag gör vad som helst för att slippa montera :-) Skall bli jättekul att se anti-pippi när den är klar!!! Hur ser planen ut, är det en vecka till med tråkgöra?

  SvaraRadera
 3. Ja Inga i Tallin...jag kommenterade det bara för att jag tycker det är så himla himla synd att hon inte lägger ut ett enda mönster ;-) man sitter där och dreglar och dreglar över dessa tjusiga sjalar hmmmm......å så tjejen (hon är yngre än jag) som har bloggen är en arbetskollega. Så det kan bli ju..
  resan gick bra, men starten på jobbet har var hemsk hemsk..odrägligt mycket att göra. Till helgen scannar jag det jag tror du vill ha och skickar till dig. Du vill väl veta vad de där olika tecknen, som finns på vissa utländska virkbeskrivningar betyder. Eller det är ju inte säkert att vårt svenska tecken betyder t.ex. virkad stolpe. Det kan ju betyda kanske, jag vet inte, smygmaska..men jag tror man kan klura ut det när man ser bild på det man ska virka. Höres eller ska man säga skrives ;-)

  SvaraRadera
 4. Du har en Award att hämta hos mig.

  SvaraRadera