söndag 27 april 2014

FO: Virkat linne till älskad dotter!

Mönster: Inget mönster, men däremot en bild att utgå från!
Garn: Drops Cotton Merino. Det gick åt ungefär 200 g. Det var första gången jag använde detta garn, och det är en ny favorit måste jag säga! Skönt och mjukt, och smidigt att virka med (det delade sig inte, tack och lov). Tror det skulle bli bra att sticka en gosig tröja med flätor i detta garn.
Virknål: Nr 4,5.
Storlek:  S.
Svårighetsgrad: 2 av 5 tror jag. Det svåraste var att forma till urringningen snyggt, trots att strukturen jag virkade, gjorde att det blev lite trappformade minskningar liksom. Men det rättade i stort sett till sig när jag gjorde ett varv med omväxlande fastmaskor, halvstolpar och vanliga stolpar som slutfinish.
Nöjdhetsgrad: Detta är nog en 3:a av 5. Det är inte helt jämnt ökat i livdelen så att säga, men jag tror inte det syns så värst. Jag är mest nöjd med strukturen på bystdelen, tycker den är jättefin. Jag hittade båda strukturerna i boken Stora Boken om Virkning. Det var ett roligt och ganska snabbt projekt, skulle kunna tänka mig att göra ett till, fast då skulle jag nog välja någon annan struktur till den nedre delen tror jag.


5 kommentarer:

 1. Men du vad duktig du är på att skapa egna mönster! ser ut som en fullträff . Somrigt och fint !

  SvaraRadera
 2. Så... snyggt!!! Det linnet skulle min äldsta dotter vilja ha`har jag en känsla av :)

  SvaraRadera
 3. Wow! så snygg toppen blev!

  SvaraRadera
 4. Snyggt och så passande! Den fluffiga och varma västen i förra inlägget är också snygg!

  SvaraRadera