torsdag 10 juni 2010

Skolavslutning!

Idag har vi satt vår äldsta dotter på bussen till Stockholm, hon ska hälsa på vänner där. Vår yngsta dotter har nu på kvällen haft skolavslutning med allsång (!). Så fort själva det organiserade firandet tog slut, började det regna... Inte spöregna, men duggregn. Så typiskt, Ella påstår att det är tredje året i rad som det regnar på skolavslutningen! Och det kan väl stämma.

Sen bar det i väg hem för att äta jordgubbar med grädde, det hör till! :-)


Jag tycker hon är så fin, min lilla kråka, som inte är så liten längre... 15 år, börjar nian efter sommaren, inom några veckor efter skolstart åker hela årskursen till Manchester, UK, i en vecka. Kommer säkert bli spännande, sen kommer gymnasievalet som kommer att ta upp slutet av 2010 och början av 2011... Jösses, säger jag bara...

Stickläget är följande - jag fick tips från Jeanette/Okej då, om att använda bambugarn istället för bomull, eftersom jag inte gillar att sticka i bomull för det är så hårt och stumt. Så jag har köpt ett par olika märken för att testa, det är planen för helgen i stickväg. Jag fortsätter också med min linsjal, den är perfekt att sticka på lite slött framför TV:n... Jag gjorde färdig ännu en jordgubbsmössa igår, så nu har jag bara två kvar! :-) De två sista ska vara i allra minsta storleken tror jag. Och minsann, jag har fått beställning på ännu en pippitröja, denna gång i vuxenstorlek! Lustigt att alla vill ha samma saker liksom.

2 kommentarer:

 1. Stor tjej och tjusigt somrig! Det växer för fort, det är nu man börjar förstå sina föräldrar, att det inte var så längesedan man var liten i deras ögon...Stickar någon av dina barn?

  Kanske var ni på Lingon, en restaurang med platser på baksidan, intill Fyrisån? Bra ställe!

  Ja, Nepal, jag önskar att det vore tvärtom med förhållandet ull-alpacka, typ mera alpacka än ull. Sticksigt är att ta i, men det är något som inte känns 100 när jag tar i det. Men så är jag bortklemad med merino, som är mjukare än en bebisrumpa. Jag stickar inte heller i bomull, bomull är inte heller så förlåtande om man gör ojämna maskor.

  Det gröna projektet är inte kappan, utan ett sorgligt litet ull-projekt. Men nu känns det ganska så kul, så det kanske blir klart vad det lider. Lyckades köpa 3 härvor mullberry silk på Yll och Tyll idag, som belöning för att jag påbörjat ett bantningsprojekt... Mycket lent och mjukt!

  SvaraRadera
 2. Tack! Vad härligt med hus och vilken lycka att vinna en budgivning. Och förresten, vad fin din kofta blev!

  SvaraRadera