lördag 10 april 2010

Lördag idag

Jag har ju börjat på en uppifrån och ner-kofta, och så här ser början ut. Inte särskilt imponerande, än i alla fall. Jag har redan upptäckt att jag glömde !!! att lägga upp alla maskor som jag tänkt och räknat ut att jag skulle ha. Men det visar sig att det blev perfekt som det blev, eftersom jag började med att göra en sorts skorstenskrage eller vad man ska kalla det. Sedan jag fotade har jag stickat en bit till, och jag ska strax börja med slätstickning och ökningar, får se hur det går... ska försöka att inte glömma något mer. :-D

Jag nämnde väl att jag börjat på keramikkurs, och jäklarns vad roligt det är! Men förbaskat svårt, och jag är superkass på att dreja. Men jag har lyckats få till något som går att använda i alla fall, och trots att de är både sneda och vinda, och glasyren är helt misslyckad (fast det är inte mitt fel faktiskt - åh, gud vad dåligt, att jag verkligen skrev det där! :-D), så är jag jättenöjd med dem! Jag tycker om dem, de har karaktär. Faktiskt, när jag tänker efter, så är de precis som jag! (Jag är rätt nöjd med mig själv också, större delen av tiden i all fall!) Jag har några fler klara, och några till på gång tror jag. Som sagt var, jätteroligt!

Idag har jag även jobbat övertid, och bakat piroger till middag (och några till frysen). Känner mig rätt duktig för en stund. ;-D

4 kommentarer:

 1. Så himla härligt resonemang om keramik och dig själv! Skålarna ser jättefina ut, karaktär verkar vara rätt ordval!

  SvaraRadera
 2. jag vill oxå testa keramik, det har jag aldrig gjort! Blir det så fint första gången med så!!

  Tack för dina fina ord om mina metallarbete =)

  SvaraRadera
 3. Fina skålar! Jag gick en kvällskurs i drejning för många år sen, och mina alster blev minsann inte så där fina! Skall nog blogga en bild på ett exempel så småningom, så får du se!
  Vad gillar du Nepal garnet?
  Skåpbilen nedanför fönstret var inte knarkpolisen, men tydligen har garn också narkotikaklassats, så det var garnpolisen som spanar på mej!
  Simma lugnt!
  /My

  SvaraRadera
 4. Jättefina skålar!! Imponerad!
  Handgjort skall inte vara perfekt då tappas ju charmen. Och visst är det en skön känsla när man känner att man fått mycket gjort!

  SvaraRadera