söndag 4 april 2010

Jordgubbe...

Ett litet FO:


Stickad i Drops Baby Merino med stickor nr 3, rundsticka och strumpstickor på slutet förstås. Mönstret och garnet är helt ok, men att sticka med så tunna stickor gör ont i fingertopparna... Jag skulle kanske haft ännu tunnare stickor så jag inte behöver sticka så hårt, kanske. Jag har börjat med en i ljus turkos också, men den ska inte ha några "frön" på sig, bara kvisten högst upp. Och jag gillar verligen Drops Merino, både den vanliga och babyvarianten! Mjukare garn får man ju leta efter, och det känns nästan som bomull och inget som luddar eller sticks på en liten en (eller vuxen för den delen!).

Jag har fått mitt "Koftans kofta"-häfte och så smått börjat på min variant. Jag stickar i vitt Nepal och har börjat med en krage eller vad man ska kalla det på vanliga raka stickor. Jag måste köpa långa rundstickor i nr 4,5 och 5,5 för att få det här att funka så jag kommer att få fortsätta med detta på tisdag tidigast eftersom ingen garnbutik har öppet i påsk (antar jag i alla fall). Där är ett projekt jag borde ta tag i också; att skapa ordning bland mina stickor, vilka jag har i vilken längd osv... Hm. Får se om jag kan få in en bild på min något blygsamma början imorgon.

Annars har det varit lugnt här i påsk, vi har varit lediga och hållit ett lagom långsamt och ledigt tempo. Det har varit som balsam för själen, för jag började med att jobba övertid... Och kommer att göra så under de närmaste helgerna också. Igår var det påskmiddag hos svärmor, så då slapp vi t.o.m. laga mat... :-D Idag har jag planterat lite vårblommor och satt i kruka utanför dörren (och nu kom jag på att jag glömde att vattna dem, darrrrn!) och jag har rensat lite ogräs i mitt grönsaksland (det var ett grönsaksland när vi flyttade in i augusti, men om jag känner mig själv rätt kommer det nog inte att vara det framöver. Jag är mer för frukt och bär, men främst sånt som sköter sig själv och kommer tillbaka år efter år. Perenner är grejen!)

2 kommentarer:

 1. Vilken söt liten mössa!

  Kan varmt rekomendera koftans koftorna! Ett alldeles fantastiskt smidigt sätt att sticka koftor på!

  SvaraRadera
 2. Söt mössa!
  Tack för din kommentar :-)
  Vad härligt det låter med fika i vårvädret.
  Vi har inte haft fika-ute-väder idag, men sticka-inne-väder.... ;-)

  SvaraRadera