torsdag 26 december 2013

Jul i vårt hus


Det är annandag jul, och jag är den enda som är vaken ännu. Om en stund ska jag väcka de andra (eller åtminstone se efter om de vill komma upp och äta frukost med mig), ta fram skinkan och sätta på härligt juldoftande te. Idag har vi inget inbokat, dagen ligger öppen och oskriven framför mig... Right now, life is quite good, om man säger så.

Jag hoppas att ni som brukar titta in här, har haft det bra i helgen, helgen som ju för den delen inte är över ännu!

Jag gjorde inte en enda handarbetad julklapp i år! Eller jo förresten, en lurvig superenkel halskrage gjorde jag ju alldeles oplanerat dagen innan julafton, men inga julklappar som jag hade planerat för. Till en början hade jag massor av planer, men sen gjorde det mig bara superstressad och att jag kände att om jag gör något till den personen, så måste jag göra något till den och den också, och då blev projektet alldeles för stort! Så jag gjorde det enda rätta, och lade ner det, och det kändes faktiskt helt rätt. Jag gillar inte att sticka på beställning, det ska vara lustfyllt och roligt...

Jag är i stort sett klar med den grå "blandtröjan", ska sy på peacemärket bara! Har även gjort virkade vantar och stickade strumpor, och har ännu ett par strumpor på stickorna nu. Jag freestylar igen, och surfar runt efter en lämplig häl till min tå-uppstrumpa. Bilder på färdiga alster kommer så fort det blivit lite bättre fotoljus!

2 kommentarer:

  1. Jag gick förbi Strikk för några dagar sedan och såg peacemärket i förstret och naturligtvis tänkte jag på dig då.

    SvaraRadera
  2. Det finns em häl som heter short row heel med Charisa Martin Caim på you tube som jag tyckte var mycket bra
    Ha det fortsatt mysigt i Jul :-)

    SvaraRadera