söndag 8 december 2013

Catching fire!

Jag har några intressen som jag ägnar mig åt regelbundet, och några av dessa är förstås handarbete och så älskar jag att läsa. Och sedan några år tillbaka läser jag hemskt gärna fantasy! Eller ja, har jag i och för sig alltid gjort, men man kan väl säga att numera läser jag mestadels fantasy. I alla fall.

Hungerspelen av Suzanne Collins är en av senaste årens favoriter, och böckerna har filmatiserats och andra filmen har just haft premiär. Förra helgen var hela min familj på bio och såg den (bara en sån sak liksom, att vi fick med oss båda döttrarna på bio!)

Och då kommer så att säga själva poängen med detta blogginlägg - ibland sammanfaller flera olika intressen, och det var precis vad som hände när jag såg den här filmen! För i filmen har huvudpersonen Katniss, framför allt i början av filmen som utspelar sig i gruvdistriktet, flera stycken alldeles fantastiskt snygga stickade kreationer! Särskilt vacker var en ljus, mjuk klänning hon bar, tyvärr har jag inte hittat någon bra bild på den, men ni får helt enkelt lita på mig!

 
Kläderna var så intressanta, att jag faktiskt kom på mig själv med att för en stund tappa focus på historien och istället fundera över var man kan hitta mönstret på de här godbitarna! Och jag inser att fler än jag har reagerat på samma sätt, HÄR är ett exempel! (Man ser en skymt av den ljusa klänningen där i filmsnutten.) Det har också börjat dyka upp olika varianter på plaggen på Ravelry har jag sett, fast klänningen har jag inte sett ännu.

Och då undrar man ju; kan jag numera således kalla mig nörd? (Jag gör det i så fall med stolthet!)

4 kommentarer:

 1. Varken läst eller sett, inte min smak riktigt. Men när jag kollade in länkarna. så blev jag inspirerad, mycket fint! Kanske borde kolla på filmen, bara för klädernas skull. Vem vet, jag kanske gillar storyn med?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Det är härligt att vara nörd! Här hemma är nog Harry Potter och Star Trek det vi konsumerar mest vid sidan av Liftarens Guide till Galaxen förstås. :) Pottervärlden är ju också späckad med fint stickat, vilket passar mig perfekt.

  SvaraRadera
 3. Underbart ! Jag och 15 åringen har bokat bio och jag tycker också det är så härligt att nörda loss ibland.

  SvaraRadera
 4. Ska också gå och se den filmen såg den förra och måste bara se den här också. Ska absolut kolla in kläderna :)

  SvaraRadera