söndag 25 november 2012

Trädgårdspynt

Ibland går jag en keramikkurs. Den här höstterminen har jag tex gjort det. Jag har ingen talang för det, jag hör inte leran tala till mig som en del påstår att de gör, men ibland tycker jag att det är rätt kul. Den här gången hade jag ett särskilt uppdrag, i somras var vi i en hantverksbutik här i stan, och maken såg då några jättefina och roliga fåglar i lera, som man har som prydnad i trädgården på stavar av armeringsjärn. "Såna kan la' du göra på keramiken?" sa han, och jag bara, "nja, njo men du vet jag slutade ju för två år sen..."

I vilket fall, det slutade med att jag anmälde mig igen. Och som sagt, leran är inte mitt medium, och dessutom visade det sig att jag inte vet hur en fågel ser ut egentligen! MEN, jag kan lugnt garantera att INGEN kommer att ha likadana trädgårdsprydnader som oss!


"Kammen" på lilla fåglen ovan till höger, och näbben på förvånade fågeln nedan, skulle blivit illröd. Men förmodligen brändes glasyren i för hög värme, så den brändes bort. Det kommer jag att fixa till med nagellack!
(Den svarta grejen föreställer ingen fågel. Det är bara en... grej.)

5 kommentarer:

 1. Jag tycker att din grej och dina fåglar är fantastiskt fina!

  SvaraRadera
 2. Men dom är jättefina! Jag blev alldeles förälskad i den vita långnäbbade.
  Den svarta grejen är inte dum den heller.

  SvaraRadera
 3. men snälla du de har jättecharm! Det finns keramik/glasfärg du kan måla med.
  Det är roligt med keramik - att kladda, knåda leran!

  SvaraRadera
 4. Men den svarta känns som en stilistisk pingvin? Snygg! :-)) Ugglorna är underbara! :-))))

  SvaraRadera
 5. Riktiga karaktärer! Jag gillar dem! :)

  SvaraRadera