söndag 11 november 2012

Höstglöd i ett nystan

Nu är det DEN DÄR tiden på året, när jag inte är hemma på dagtid när det lilla dagsljus som finns behagar visa sig. Bilderna blir fula och blacka, och handlar inte så mycket om att få till en tilltalande komposition, som att fort, fort hinna fånga tillfället...


"Dagsljus"

Lampljus
 
Mitt pågående projekt är ett "fluff'"! Mohairgarn inköpt på vår härliga höstweekend i Skåne, färgen ligger någonstans mitt emellan bildernas färger och påminner mig om det underbara höstvädret och ljuset vi hade då. Till det guldtråd. Jag gillar inte att sticka i mohairgarn, det är för ynkligt att hålla i liksom, men jag tror resultatet blir bra, det känns  bra än så länge i alla fall. Och jag har upptäckt att jag verkligen gillar rätstickning, eller rättare sagt att jag NUMERA gillar rätstickning! Gjorde inte det förr, oklart varför, men ju mer jag ser av det nu desto finare tycker jag att det är.
 
För övrigt så är livet just nu hektiskt, splittrat som ett kalejdoskop som hela tiden vrider och ändrar sig, och jag har lite problem med att hänga med i svängarna. Jag gör det (än så länge i alla fall), men jag får banne mig kämpa. Jag har inte det där flytet, inget flow. Längtar efter tystnad, stillhet, att få vara uttråkad!!! Herregud vad länge sen det var jag var rätt och slätt uttråkad... Att sitta på en klippa och stirra ut på ett regnigt hav, det är vad jag längtar efter just nu. (Eller ja, hellre i en liten stuga på en klippa... Det är ju uttråkad jag vill bli, inte stelfrusen!)
 
Jag tror att jag är i någon sorts "utvecklingsfas", jag riktigt känner hur det jobbar och händer saker i mitt huvud, något håller på att mogna fram i mig. Jag håller på att förändras, åtminstone hoppas jag att allt det som händer i mig nu leder till att jag fortsätter utvecklas och tar nya steg i min mognadsprocess, eller vad man nu ska kalla det. Tror att det är därför jag den sista tiden inte riktigt har haft ork att ta tag i några mer utmanande stickprojekt, jag har snarare sökt mig till det enkla och kan man kalla det meditativa. Var sak har sin tid, och just nu är det så här för mig! Tids nog ska jag lära mig att sticka med flera färger, till exempel!!!

6 kommentarer:

 1. Av det du berättar så har du ju valt helt rätt projekt ! Du stickar utan att lägga så mycket tanke åt tekniken det blir mer tid att processa i hjärnan och det som ska mogna..... gör det , låter härligt , nästan meditativt .Det kommer bli bra ror jag

  SvaraRadera
 2. Vad klokt du skriver, det är kanske så jag skall se på min situation just nu, att det är en process framåt som tar tid och vila. Inte en process nedåt eller bakåt. Hmmmm. Hoppas du får lite tid över, för om man är i en sådan här fas, så behöver man nog lite tid för reflektion. En stund då man vet att man har timmar på sig till ingenting, inte det där tramset "Se till att du får 20 minuter för dig själv varje dag". Som om det räckte.

  Hoppas det löste sig med barnen som lite kom ikläm när vuxna skulle pissa revir. Generellt är "skyddet" för barn och unga väldigt dåligt i Sverige tycker jag. Vi tror vi är barnvänliga i Sverige, men jag tycker nog inte det. Jag är som en hök på vuxna runt mina barn, speciellt är det ju lärare man vart tvungen att styra upp. Är nog svartlistad på skolorna nu, men det struntar jag i. Aporna skall veta att jag står alltid i deras ringhörna. Men som du skrev, om deras "inner voice"... Ibland önskar jag att man kunde börja om, att man har förstört dem med sina nojjor.

  Lovikkavantar är kul! Och så himla praktiska, varma och håller bort fukt. Men lite som en brottningsmatch att sticka! Har dragit på mig en valk i handen också, det är liksom hårt jobb! :-)) Man stickar med 5 mm fastän garnet är så tjockt, det skall ju bli så hårt och tätt stickat. Det senaste paret ligger på torkning nu och skall sedan broderas...

  Flera färger! Jag vill också lära mig det! Har försökt själv och det blir fult, samt går långsamt. Jag hade anmält mig till en kurs i Stockholm i flerfärgsstickning, men sedan blev det dagen efter Sengångarens disputation, så det vart till att ställa in. Om du ser någon kurs eller liknande kanske du kan hjota till? Jag kan också hojta, om jag ser något spännande!

  Regnigt och grått. Garn och choklad i soffan. Livet är inte så dumt ändå. Tack för ditt inlägg, fick mig att tänka lite mera positivt! :-))) Kram!

  SvaraRadera
 3. Tack! :) Kändes som om det var dags för en update av designen, det är mer "jag" nu.. :) Jag har försökt kommentera din blogg flera ggr, men det har kommit ett felmeddelande varje gång jag försökte öppna en "kommentar-ruta"? Nu verkar det fungera iaf! :) Bebisfilten ser urmysig ut! :) Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Tycker det låter bra att du stickar det du känner för. Man ska inte sticka bara för att, man ska sticka för att det är trevligt och roligt. Dessutom brukar man ju säga att "less is more"!

  SvaraRadera
 5. Det kan verkligen svänga och svja i livet i bland - hoppas det lugnar sig kring dig för en stund så du hinner landa och komma i balans igen!

  (det där med bristen på ljus känns igen... och visar sig i bristen på nya, fräscha bilder i min blogg... ;) )

  SvaraRadera
 6. Det är en sådan tråkig tid på året när ljuset inte räcker, inte till att ta bra bilder, inte för att göra mig tillräckligt pigg, de flesta dagar ser man inte ens solen. Men det är skönt att vet att det blir bättre, "snart" lucia och då blir det bara ljusare och ljusare :)

  SvaraRadera