söndag 11 mars 2012

Fo; Spadersjal

Ett lite oväntat FO kommer här; min resestickning, eller min "då och då"-stickning, en "mellan två stickningar"-stickning så att säga! Jag fick leta långt bak i bloggen för att se när jag faktiskt började på den, och det var i oktober 2009.

 

MönsterSpadersjal, finns på www.Sticka.org
Garn: Kunstgarn, från Hjertegarn, brungrålilamelerat. Det är tydligen ett blandgarn, ull-akryl. Gillar det inte något vidare, det är strävt, och dessutom hade jag idag definitivt inte köpt ett sånt här "självrandande" garn, och jag hade inte valt det till att sticka ett spetsmönster. Jag tycker inte att varken garnet eller spetsmönstret kommer till sin rätt när man stickar sjalar i sånt här garn. Jag stickade upp hela Kunstgarnnystanet, och fick fylla på med brun Drops Alpacka från restgarnslagret, men sen tog det också slut och då fanns det bara vit Alpacka kvar.
Stickor: Rundsticka nr 4.
Storlek: Ca 2 m bred, och 85 cm lång.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Mönstret kräver lite mer fokus än en vanlig TV-stickning, och jag har inte lärt mig mönsterrapporterna utantill. Men det är ett diagram som är lätt att följa och att hitta sig själv i även om man inte stickat på länge. Det allra svåraste var faktiskt att blocka den snyggt, och framför allt jämt!
Nöjdhetsgrad: Tja, 3 av 5. Men det beror mest på själva mönstret, garnet och färgen får max 1... Jag är tveksam till om detta är något jag kommer att använda.

4 kommentarer:

 1. Hej igen! Poäng till dig som slutförde trots garn och mönster... :-))) Håller med om att spetsmönster och självrandande garn inte riktigt brukar bli toppen. Mönstret är jättefint ,ser väldigt proffsigt ut! Den kanske är varm, och något för jobbet, när man nästan fryser fast på sin stol? Tänker mig att du också jobbar sittandes... :-)))
  Har haft en slö söndag, bakat lite muffins som jag fick äta trots bantningsprojektet. Jobbat lite, nu skall jag sitta och sticka lite i soffan.
  Ha det så bra! :-))))

  SvaraRadera
 2. Men men jag tycker den ser snygg ut! Är det storleken du är tveksam till?

  SvaraRadera
 3. Å - spadersjalen! =D Synd på garnet men den ser vacker ut på bilderna iaf. Ha det!

  SvaraRadera
 4. Hej Blenda! Du jag funderade på en sak, dom där fyrkantiga legoliknande sakerna du spänner ut sjalen på. Var har du fått tag på såna?

  Har sett flera bloggare som kör med dessa när de spänner ut så det verkar ju minst sagt smidigt :)

  Ha en underbar helg!

  SvaraRadera