söndag 18 oktober 2009

Stolt mamma!


Jag har två döttrar, men ingen av dem har visat intresse för någon form av handarbete hittills (om man inte räknar med fotografering). Men för ett par veckor sen bad min äldsta om garn och stickor, och att jag skulle visa hur man gör. Hon visste inte vad hon ville göra, men bestämde sig sen för att göra en mössa till ettåriga kusinen. Det är ju lättare och roligare när man har ett mål med det man gör. I alla fall, resultatet ses på bilden ovan, till vänster. Den där gula saken. Mönstret/randningen eller vad man ska kalla det, kom sig av att hon stickade på rundsticka och inte kunde se åt vilket håll hon skulle sticka när hon hade pausat, och eftersom hon bara kunde göra räta maskor. Strax efter att hon var klar med den, var kusinen här och provade mössan, och den passade ungefär lika bra som den ser ut, om man säger så... :-)

Sticklusten fanns dock kvar, och hon hade dessutom insett att något måste förändras för att det skulle bli så där bra som hon såg det framför sig. Det var dags att lära sig att göra aviga maskor, så hon kunde göra resårstickning. Vilket hon gjorde, och resultatet ses till höger på bilden ovan. Hon har stickat mössan utan mönster, och gjort minskningar när hon tyckte att det var dags.

Och jag är jättestolt över henne, snacka om utveckling! Hon stickar jättejämnt och fint, och jag tror att hon tyckte att det var roligt att det blev något av det hon gjorde. Mössa nr 2 kommer lilla kusinen att kunna använda!

Ibland är livet bra härligt! Idag har vädret varit helt underbart, solen har lyst från en blå himmel, färgglada löv har singlat ner och det har bara varit gôtt hela dagen... På förmiddagen tog vi en långpromenad på nästan 2 timmar, det var härligt Nu har vårt helgbesök precis hoppat in i bilen för en dryg tretimmarsresa hem, och här börjar vi att återgå i våra egna vanor igen. Vi har haft en bra helg och det har varit jätteroligt med släktbesök, men det ska inte förnekas att det är skönt när man är för sig själv igen.

Nästa helg ska jag gå på kurs, nämligen i SILVERSMIDE! Jag ser så fram emot det, det ska bli jätteskoj! Hoppas jag i alla fall... :-) Jag hoppas att jag har något att visa upp efter nästa helg!

1 kommentar:

  1. Vilken duktig dotter du har!!!

    Vad kul med kurs i silversmide:-)

    SvaraRadera