tisdag 6 oktober 2009

Nytt och köpt och fått

I lördags var jag till min garnaffär och skulle köpa ett svart garn till en tubhalsduk som Ella beställt. Då fick jag till min förtjusning en härva med garn "på köpet" av Anna som äger butiken! Det var en härva Viking Balder, i grå-lila-vitt. Det är tjockt, ungefär som Eskimo, och otroligt mjukt för att vara 100 % ull (superwash). Jag var ju tvungen att omedelbart göra något av det, och det blev en liten mössa. Eftersom jag var rädd att garnet skulle ta slut, blev den inte jättestor, men den funkar nog.


Annars rullar det så sakteliga på med mina pågående stickningar, även om det går så mycket saktare än jag vill! Men tiden räcker liksom inte till! Det är så mycket jag vill göra, men dygnet har inte tillräckligt många timmar. Och tyvärr är jag sån att jag måste sova åtminstone 7 timmar per natt, annars funkar jag helt enkelt inte...

Sen har jag ju köpt nytt "sjalgarn"!

Det här är en ny bekantskap för mig, har inte använt det tidigare. Det ser nästan lila-aktigt ut på min skärm i alla fall, men i verkligen är det brungrått. Fast vid närmare eftertanke är det kanske lite lila i den... :-)

Med pippikoftan går det framåt, trots att jag fått repa upp för att jag suttit och stickat sent på kvällen samtidigt som jag kollat på TV... och så klart missade jag att göra lite minskningar och så, jodå. Men det är löst nu och jag har bara de avslutande kanterna kvar. Bild kommer så snart jag är klar.


Jag har läst om utmaningarna i "So you think you can knit", och måste säga att jag är så grymt imponerad av Visa Lisa som arrangerar detta! Vilket engagemang, och vilka underbara paralleller hon gör till dansprogrammet. Och det är inte bara Visa Lisa som står för engagemanget, utan alla 71 (71!!!) anmälda tävlanden tycks sprudla över av kreativitet och skaparglädje! Hm, jag ångrar mig lite att jag inte vågade mig på att anmäla mig... Fantastiskt kul att följa är det i alla fall!

5 kommentarer:

 1. Tack så hjärtligt :-)
  Jag blir görglá! ;-)

  Läckert garn!

  SvaraRadera
 2. Så kul att du hittade till min blogg - och jag till din!
  Vilka fina saker du stickat! Gillar dina långa flätstrumpor!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Jag kan absolut rekommendera alpacagarn! Visst, det är lite luddigt, men inte alls i klass med ett kammat mohairgarn. Det är liksom ett lite kvinnligt garn, och så otroligt mjukt och härligt. Jag planerar att sticka mig ett par fingervantar i alpaca... när jag får tid vill säga. :D

  Och, vilka fina saker du gör!

  SvaraRadera
 4. Vilken lycka, att FÅ en härva sådär alldeles gratis bara. Och fint blev det också, mössan ser ju gôrtrevlig ut. Har kollat igenom din blogg lite snabbt och dig vill jag nog följa. Från och med nu åker du in i min favvolista.

  Ha en trevlig helg!

  SvaraRadera
 5. Tack!
  VÅGA sticka sjal i tunt garn, det är jättekul :-)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera