torsdag 3 september 2009

Moahahahaha :-)

Jag har fått paket idag, och jag är en glad filur, så det så! (ignorera det kitchiga köksbordet, det ska slipas och målas så småningom, kanske i ljust, ljust grått...)

Jag har ingen aning om vad det är för märke på garnerna, eller jo det har jag förstås, det står ju på etiketterna, men jag menar att jag har aldrig prövat dem tidigare och vet inte hur det blir när jag stickar med dem.De här lila, cerise och orange-aktiga, ska nog bli koftor och/eller mössor till mina små syskonbarn. Det är 100 % merino, superwash (måste man ju nästan ha när man ska ha det på småbarn), och det både känns och ser bra ut. Jag har nyligen förälskat mig i merinogarn - ull, som inte känns som ull (dvs är sticksit)! Vet inte om det kan bli bättre än så... :-)


Det här är också merino, superwash, fast en tunnare kvalitet. Det kanske ska bli tunna fina strumpor av det, eller en sjal kanske? Så fort Ella fick se det, önskade hon sig ett pannband i det! (Pannband!!! Hej, åttiotal, säger jag bara! Hon har stentvättade jeans på sig också... Det tyckte jag inte ens var snyggt då när det begav sig! Men hon är fin i det, även om jag aldrig själv skulle ta på mig det.)Aah, det är ju merino det här också, fast inte 100 %, det är 40 % "pa" i det också och det har jag ingen aning om vad det kan vara, men kanske är det återvunna petflaskor, vem vet? :-)

Och hela härligheten gick på 450 kr inkl frakt... det känns helt ok, om jag säger så.

Nu vet jag inte var jag ska börja bara, och jag måste dessutom avsluta något av min pågående projekt innan jag får börja med dessa...

Jag funderar förresten på att sticka julstrumpor till min små syskonbarn, såna där som man stoppar en morgon-julklapp i för att väntan inte ska bli så lång. Mina töser har jättefina sådana som min mormor stickade till dem när de var små. Trots att tjejerna är så stora nu, så åker julstrumporna fram varje år ändå... :-) Jag måste hitta något fint mönster bara, om jag nu inte ska skarva ihop något själv... Men jag behöver nog ha ett mönster, tror jag. Nu ska jag gå och känna lite till på mina nya garner! (Jag var tvungen att göra lite plats för dem i stickkorgen, och fick då flytta över en del annat till mitt huvudlager... Då hittade jag min raggi-kofta som jag stickade klart någon gång i juni tror jag, men som har blivit liggande eftersom jag inte blev nöjd med de knappar jag köpt till den. Men i helgen ska jag försöka få tag på nya och sen blocka den, så ska jag väl få upp den här också, hoppas jag!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar