söndag 1 oktober 2017

Jag stickar strumpor! ÄNTLIGEN tycks jag på riktigt har kommit ur min "lågintensiva stickperiod"! Och det är roligt att sticka igen, och jag tänker på stickning halva dagarna... Som det ska vara! Har färdigställt ett riktigt gammalt UFO, en tröja till äldsta dottern, och det har varit en sådan hög tröskel. Framför allt pga att jag bestämde att jag inte fick börja på något annat projekt förrän den var klar... Men nu, nu gör jag sockar till en av mina favoritpersoner!


Jag stickar i dubbel Fabel, och jag vet inte varför men jag har tidigare haft ett stort motstånd mot att sticka strumpor i Fabel... Jag föredrar grovt och sticksigt garn till strumpor, jag vill att det ska kännas rustikt liksom. Men det är förbannat svårt att få tag på bra garn som är på det rätta sättet, och särskilt i lite tunnare kvalitet. 

Men i alla fall, Fabel är så här långt en riktigt trevlig bekantskap, och inte så mjukt som jag befarade! Tror det blir bra detta! Jag stickar båda strumporna samtidigt, så de är snart klara. 

2 kommentarer:

 1. Kul att läsa att du inte vill ha mjukt och gosigt garn till sockar. För länge sedan fanns ju "raggsocksgarn" att köpa, och det var ju både grovt och sticksigt, men inte särskilt hållbart.

  Men Fabel är definitivt ett hållbart garn. Jag gillar Filcolana Arwetta också som ett hållbart vardagsgarn, och som säljs lite varstans.

  Kul att du har hittat tillbaka till stickningen igen. Ibland kan det ju behövas ett litet uppehåll, när man gör andra saker innan man "hittar tillbaka" till stickningen igen:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Nej, jag tycker inte att framför allt raggisar ska vara mjuka! :-) Bra att höra att Fabel är hållbart, dessa är stickade till en 10-åring så de lär väl få ett rejält hållbarhetstest!

   Det är fantastiskt att ha hittat tillbaka till stickningen! Det är så kreativt och roligt så jag har verkligen saknat det, även om uppehållet har berott på att jag varit väldigt fokuserad på andra roliga och härliga saker. Men nu är det skönt att ha ALLA delarna på plats i livet, nu räcker orken och lusten till åt även stickningen!

   Tack för tipsen om Filcolana, ska hålla utkik efter det!

   Radera