söndag 1 mars 2015

Fina ungar och fina tröjan!

Sopig bildkvalitet, har fotat av papperskopian med mobilen eftersom jag inte ville vänta tills jag har tillgång till scanner för att kunna blogga om den!
 
Hittade ÄNTLIGEN bilden jag letat efter i över ett år! (Eller, en av bilderna i alla fall, finns en där tröjan är mer i närbild. Men ändå!)
 
Om någon har en aning om vad det kan vara för mönster på den grå tröjan på äldsta dottern, så vill jag gärna veta det! Det är min mormor som stickade sådana tröjor till båda mina döttrar, och jag har någonstans haft en idé om att gör likadana till mina syskonbarn. Mormor har även stickat den rosa koftan som yngsta dottern har på sig. Bilden är från 1999 skulle jag tro.
 
För övrigt överskuggar livet för närvarande allt vad stickning och kreativitet och bloggning heter. Sticklusten har varit försvinnande liten, eller snarare har fokuset varit väldigt litet den senaste tiden. Sedan jul har jag stickat två par strumpor (första paret i föregående inlägg), vanlig standardmodell och ingen tankemöda. Lusten har nog egentligen funnits där, men jag har inte haft tid, och när jag väl haft tid, så har jag inte orkat göra något som kräver att jag fokuserar. Jag är dock på gång igen, och jag tror att jag ska ta mig an Miss Watson först!

Eftersom jag ska flytta om en månad, så har jag idag rensat i mitt garnskåp. Två stora papperskassar med garn har jag rensat ut, en del restgarner, men även en hel del inköpt garn som inte har blivit något av, av olika anledningar. Och som har tagit plats i väntan på ett passande projekt. Idag har jag varit brutal, har känt på garnerna, och om de inte får mina tankar att börja vandra mot lämpligt projekt, så har de åkt ner i kassarna! Imorgon kör jag dem till en vän med pyssliga barn, och det hon inte behåller själv, ska hon lämna till barnens dagis. Det känns jättebra! (Nu har jag bara mina två garnkistor kvar att gå igenom... Men jag tror att det som finns där är sådant som jag kommer att behålla! Tur att garn inte väger så mycket när man ska flytta det!)

Och idag är det 1 mars! Kan inte begripa hur fort tiden går, men OJ vad skönt det är att det är ljust så länge nu. Jag bor dessutom i en del av Sverige, där det knappt varit någon snö i år, så det är riktigt vårigt här nu (har till och med fått börja med allergimedicinerna)!

5 kommentarer:

 1. Men de är ju så söta att man svimmar en smula!! :-)
  Ser fram emot alla dina nya och inspirerade projekt sen! <3
  Kram min bästaste knäppis

  SvaraRadera
 2. Men oj så fin tröja - den grå som man ser....jag tror också den rosa är fin och den liknar, det lilla man ser, som att det är Hönsestrikk.
  Den grå tröjans mönster kanske är påhittat? Väldigt vacker är den oavsett vad.

  SvaraRadera
 3. Ja vilken härlig bild , jag tycker att det ser ut som en blandning av egen design och typ en norsk tröja

  SvaraRadera
 4. Grymt fina tröjor på barnen!

  SvaraRadera
 5. Hojta till om du får tag i mönstret, en sådan fin tröja väcker ju sticklusten :)

  SvaraRadera