onsdag 7 januari 2015

Miss Watson; Oket.

Jag stickade kroppen på Miss Watson,  upp till armhålshöjd, och provade på dottern igen. Och det var inte bra, det var så där tajt att det var på gränsen till att vara bra, men som kommer innebära att tröjan aldrig sitter riktigt bekvämt. Och det känns ju onödigt att sticka en hyllvärmare! Så jag repade upp!

Jag gillar inte att sticka nerifrån och upp, jag har liksom ingen kontroll då, och det är ap-svårt att prova och att få en uppfattning om hur det blir.

Så jag vände helt enkelt uppåner på mönstret (diagrammet alltså), och stickar den från andra hållet nu istället! Hittills har jag inte stött på några problem, och jag hoppas det fortsätter så! Jag bytte färg också, istället för den lite dova ljusblå färgen så blev det vinrött istället, tycker det blev mycket bättre (den ljusblå såg liksom skitig ut i sammanhanget...). På bilden har jag precis stickat klart mönsterdelen, och ska nog sticka några enfärgade varv till innan jag delar upp för kropp och armar. Kan eventuellt bli bra det här!

För övrigt är jag inte ett dugg ledsen över att det är vårlikt väder ute, och att vintern verkar bli sen. I alla fall inte nu, är dock inte uteslutet att jag kommer att gnälla över det när snön ligger kvar i april...

8 kommentarer:

 1. Det var verkligen en hundraprocentig förbättring med färgbytet från ljusblått till vinrött:)

  smart grepp att byta från nedifrånstickning till uppifrånochnerstickning:)

  SvaraRadera
 2. Superfint! Och så smart att vända upp och ner på mönstret. 👍

  SvaraRadera
 3. Men du vad fint det ser ut , har själv precis repat upp en tröja! Känns så jädra skönt när man väl bestämt sig...

  SvaraRadera
 4. Håller med. Det blir toppen, färgen och att sticka från ovan!

  SvaraRadera
 5. Hur snygg som helst! Helt underbara färger. Och smart att tänka utanför boxen...

  SvaraRadera
 6. Snyggt! Numera har jag inga som helst problem att repa upp - förr fick jag litet ångest.

  SvaraRadera