söndag 5 oktober 2014

Tur att jag övar...

... för det sägs ju att övning ger färdighet, och det hoppas jag ska ske här också.
Jag gillar resultatet av flerfärgsstickning, men är inte så road av vägen dit, om man säger så. Det är ok, men inte mer...

Den här lilla tröjan är stickad i Drops Lima, dvs alpackagarn. Funderar på om jag vågar skölja upp den när den är klar, och hur stor den i så fall kommer bli...

Den senaste veckan har jag köpt drygt 2 kg garn, och allt är "öronmärkt" till olika projekt. Det ska bli en Watson-tröja i pastellfärger,  en virkad tröja av någon form av mormorsrutor, en tjock och lite bylsig poncho/halskrage till min nya kappa och kanske en kofta eller en virkad sjal av det sista (allt var visst inte bestämt; ändrade mig om färgen på halskragen, så det blev en extrabeställning).

4 kommentarer:

 1. alpackagarn stickat i fair-isle stil, växer inte alls:) nedtill kanske den växer en aning, men om du "nöjer" dig med att släta ut/platta till nederdelen så växer den i alla fall inte:)

  Det jag har stickat i lima har faktiskt inte växt något alls, men när jag blockar sådant jag har stickat i lima (all alpacka faktiskt) så formar jag det först, och sedan plattar jag till det bara - det brukar bli bra då:)

  så himla duktig du är, som gav dig på en sån utmaning som det är att sticka med 2 färger! det är inte lätt, innan man har fått in vanan, men på bilden ser det väldigt bra ut!

  SvaraRadera
 2. Absolut nyttigt att träna och du har ju något vackert att titta på under vägen dit ;-)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det ser himla fint ut ! Men en liten fråga jag tänkte sticka en kofta i Lima men bara en slät vanlig , är det så att Lima töjer sig mycket ? Jag vet att superwash karisma tex gör det men jag visste inte att Lima gjorde det också ...

  SvaraRadera
 4. Så fint det blir, jag tror att din övning redan gett färdighet. Själv älskar jag flerfärgsstickning och sitter och planerar nästa projekt.

  SvaraRadera