söndag 29 juni 2014

Virkar och stickar och jobbar.

Denna vecka virkar jag lite, och vad det blir i slutänden vet jag inte än. Det började ju med en rund mittdel (den här), men jag körde liksom fast, vet inte riktigt hur jag ska komma vidare så tills vidare ligger den där bara. Om jag inte behöver ta garnet, så kanske jag löser det senare, vem vet. Nu virkar jag rutor istället av garnet, och det är något ponchoaktigt jag har i tankarna, får se om det funkar bättre!


Jag stickar också, en uppifrån-ner koft-aktig grej, i alpaca och kidsilk. Blir sjuu-huukt mjukt, härligt att sticka med! Och varmt. Jag övar mig på contiguous-metoden, och det är så himla roligt (den här gången också)! Jag behöver bli bättre på att göra ökningar på avigavarvet, och jag behöver lära mig att inte få den så hög i nacken, men framför allt måste jag få känsla för hur de olika delarna egentligen ska se ut. Först då kan jag börja göra variationer och mönster, när jag inte måste fokusera så hårt på att få delarna någorlunda rätt.För övrigt är det en alldeles fantastisk tid på året nu, allt är så fint och frodigt och fräscht! Och som vanligt jobbar jag övertid, när jag helst vill vara ute och ledig... Tur dagarna  är långa.


5 kommentarer:

 1. Vilket härligt rosa fluff! Contiguous-metoden måste jag titta närmre på... Din poncho-start är ju genialisk. Blir det stickat sen?

  SvaraRadera
 2. Jag är imponerad av hur du ger dig in i olika metoder!
  Jag är fortfarande slav under mönster (suck).
  Kombinationen alpaca och kidsilk ser jätte härlig ut :)

  SvaraRadera
 3. kombinationen alpacka kid-silk låter som en dröm - lätt och samtidigt väldigt varmt:)

  contiguous-metoden har jag aldrig hört talas om, men det låter spännande. att lära sig en bra metod kan ta tid, men är nästan alltid väl spenderad tid! ser fram emot att få se en bild på det färdiga resultatet:)

  ponchon ser väldigt spännande ut! Rutmönstret är jättefint!

  SvaraRadera
 4. Spännande att se vad rutorna blir...du är så duktig på att skapa så att säga "fritt ur hjärtat".

  SvaraRadera
 5. Jag måste också testa contiguousmetoden, jag har hört så mycket gott om det sättet att sticka tröja/kofta.

  Hoppas du också får lite semester snart!

  SvaraRadera