lördag 8 februari 2014

Rätstickat

Jag MÅSTE sticka rätstickning nu. Det bara är så. Och egentligen tror jag att det är en tröja eller kofta jag vill göra, men nu blir det först en sjal, enligt Diving In-recip. Jag börjar med en ljusturkos (eller babyblå, beroende på ljuset), och sedan blir det antingen mörkblått eller illgrönt till. Jag har inte bestämt mig än.

Jag gjorde en mini-inventering häromdagen. Dvs, jag kollade igenom min garnkista och min ena garnkorg, vad jag har för garn (men jag lät bli det stora garnskåpet, och ett annat ställe där jag också har garn liggandes... Hmm.) Det var en del fynd där, och precis vad jag behövde för att inspirationen skulle få en skjuts! Jag tror att jag ska göra en kofta eller så, med flerfärgat ok, för jag har massor med fin alpacka till det.

Den randiga koftan till dottern är klar, nu ska den bara fotas i hyfsat ljus... Och på tal om ljus, har ni tänkt på vad ljust det har blivit på eftermiddagarna! Det är inte längre kolsvart när jag promenerar hem från jobbet! Ibland är det inte ens mörkt, molnfria dagar är det fortfarande ljust! Sånt gör mig glad, liksom att nästan all snö har regnat bort här de sista två dagarna. Jag vet att det lika gärna kan bli en månad med en halvmeter snö till, men jag njuter nu i alla fall! Och jag tror inte jag skulle bryta ihop om snön kom tillbaka heller, för då skulle det bli ännu ljusare.

5 kommentarer:

 1. det har verkligen gått fort med ljuset! det är jätteskönt att dagarna är längre:)

  jag har köpt 2 plastbackar som jag förvarar en del av mitt garn i - jättebra om jag vill se vad jag har, utan att behöva lyfta på locket hela tiden)

  SvaraRadera
 2. Sedan jag stickade min color affection har jag varit väldigt förtjust i rätstickning. Tidigare har jag tyckt att det gett ett för enkelt intryck men nu tycker jag att det blir hur fint som helst!

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är svårt med rätstickning för det vill bli slätstickning hela tiden och då blir det så mycket baklängesstickning. =( Din stickning ser superfin ut. Färgen påminner mig om att jag har ett ufo som ska bli till dottern...

  SvaraRadera
 4. Tack snälla!
  Jag vågade mig på senapsgult och minsann så tror jag det funkar till mig :-)
  Nanook stickade jag i Rost och så tycker jag Midnattsblå är så fin också. Du hittar säkert något som passar dig :-)

  SvaraRadera
 5. Rätstickning är finfint! Härlig färg också!
  Ja, det är faktiskt roligare än man kan tänka sig att städa hönshuset, man får ju tillfälle att umgås lite med hönsen och det är ju inte dumt. :)

  SvaraRadera