onsdag 7 augusti 2013

FO: Rosa Contiguous!

Så där, då var min första, men inte sista, Contiguous-kofta klar! 
 
Enda bilden jag har med koftan på, är innan jag fick i knapparna!
 
Så här börjar det alltså, och det är så himla finurligt att man slipper montera, hela koftan liksom bara "rinner" ner från axlarna!

 
Med knappar i!

Velade mellan enkla träknappar eller dessa, och nu är jag supernöjd med valet.
 
Så här blir axeln - misstänker att jag inte har gjort samma sorts ökning hela vägen, så det är nog därför det ser lite buckligt ut i "sömmen" mellan ärmen och framstycket.

Så här "glad" och "naturlig" såg jag ut när jag prövade min nya kameras självutlösningsmekanism...

Mönster: Inget mönster, men däremot en instruktion, nämligen Susie M's The Contiguous Method.
Storlek: Min storlek, ca. Kan dock ha missbedömt storleken på min byst...
Garn: Drops Baby Merino, och det gick åt knappt 300 gram.
Stickor: Knitpro nr 4, och nr 3,5 till resåren runt armarna och halsringningen.
Svårighetsgrad: 2 av 5. Så fort man har fattat galoppen, och om man har stickat uppifrån och ner-koftor innan går det lätt, så är det busenkelt. Och det är lätt att variera utfallet.
Nöjdhetsgrad: Tja, nu, innan blockning, så är det en stark 3:a av 5 möjliga. (Att den inte får högre, beror på det där att den kanske är något trång över bröstet...) Detta är en jätterolig och finurlig metod, och det är roligt att man kan få väldigt olika uttryck trots att man utgår från samma sätt. Att jag valde att sticka rätstickning denna gång, var dels för att jag lyssnat på Stick with us podcast, avsnitt nr 13, som bland annat handlade om hur fint rätstickning egentligen är. Men också för att det är lätt att rätsticka, och här ville jag fokusera på själva metoden eftersom det var mitt första försök.

Det där att koftan är trång över bröstet, beror delvis på att jag inte riktigt vet hur mycket varken rätstickningen eller garnet i sig, förändras vid blötläggning och blockning. Jag har tänkt att rätstickning nog har potential att kunna bli större, och jag har även erfarenhet av att Drops-garn kan förändras en hel del efter blockning (som i förra sommarens projekt!). Det ska bli spännande att se hur det blir...

Till mitt nästa contiguous-projekt ska jag nog försöka fördjupa mig lite i hur olika delar i koftan bör formas för att få till en bra passform.


5 kommentarer:

 1. Så FIN den er! Nydelig farge og fin fasong. Fikk lyst til å forsøke meg på samme metode...

  SvaraRadera
 2. Mycket inspirerande och vad fin koftan blev! Heja !

  SvaraRadera
 3. Så fin den blev!!
  Nyfiken på sticksättet, skall lägga det på minnet. Kul att du tyckte mitt inlägg andades lugn, sommar och semester, för det är verkligen så jag känner mig! Hoppas kunna hålla kvar känslan ett tag till...

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 4. Spännande! Blir jättenyfiken på hur man gör. Ska bara göra färdigt lite annat först... (hmm, tycker jag har hört mig säga det tidigare...)

  SvaraRadera